Данилишин: Хороше законодавство - хороша торгівля, і навпаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Хороше законодавство - хороша торгівля, і навпаки

Казна та Політика
149
Міністр економіки України Богдан Данилишин вважає, що в середньостроковій перспективі зовнішньоекономічна політика країни, насамперед, буде залежати від ефективності реформування законодавства.
Як повідомили в прес-службі Мінекономіки, про це він заявив сьогодні на міжвідомчій нараді, де обговорювалася поточна ситуація в зовнішній торгівлі України.
Насамперед, на думку міністра, законодавство повинне бути реформоване з метою створення сприятливих торговельних режимів, визначення ресурсів, які держава може використати для забезпечення присутності українських товарів на зовнішніх ринках.
"Необхідно забезпечити належну якість продукції, яка б гідно конкурувала з імпортними аналогами, і змінити структуру експорту убік високотехнологічних товарів. Адже інтеграція України до СОТ і ЄС відкриє нові можливості для українських товаровиробників" - відзначив Данилишин.
Під час робочої наради були внесені зауваження та пропозиції із приводу розроблених Мінекономіки заходів, спрямованих на скорочення негативного сальдо зовнішньоторговельних операцій і подолання розбалансованості зовнішньої торгівлі України. Доопрацьований проект заходів, з урахуванням пропозицій міністерств, наукових кіл і вітчизняних товаровиробників, вирішено направити на розгляд Кабінету Міністрів.
Як повідомлялося, негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами України за січень-вересень 2007 року склало 6 млрд 692,8 млн дол. проти 4 млрд. 273,4 млн дол. за аналогічний період 2006 року, у січні-жовтні 2007 р. - виросло до 8,22 млрд дол.
Сальдо зовнішньої торгівлі України послугами за підсумками січня-вересня 2007 року склало 2 млрд 982,4 млн дол. проти 2 млрд 842 млн дол. за аналогічний період 2006 року.
За прогнозами експертів, негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу України за підсумками 2008 року складе близько 6 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас