Кабмін збільшить зарплати шахтарям за світовим досвідом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збільшить зарплати шахтарям за світовим досвідом

Казна та Політика
186
Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки та Міністерству праці внести пропозиції щодо збільшення зарплати шахтарям з урахуванням світового досвіду. Про це сказано в постанові Кабміну № 6 від 9 січня "Деякі питання соціального захисту членів сімей загиблих шахтарів та рятувальників".
"Міністерству економіки, Міністерству праці та соціальної політики підготувати пропозиції щодо вдосконалення з урахуванням світового досвіду умов оплати праці працівникам, зайнятим на видобутку вугілля підземним способом, разом з економічним обґрунтуванням", - сказано в постанові.
Цією постановою Кабмін затвердив порядок видачі свідоцтва члена сім'ї загиблого шахтаря.
Кабмін доручив Міністерству вугільної промисловості в місячний термін затвердити графік оздоровлення членів сімей загиблих у результаті аварії на Шахті ім. Засядька (Донецьк) шахтарів за рахунок коштів цього підприємства.
Міністерству освіти та науки доручено в місячний термін вирішити питання про організацію прийому дітей загиблих шахтарів у вузи на пільгових умовах за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.
Кабмін доручив обласним держадміністраціям разом з органами місцевого самоврядування провести обстеження умов проживання членів сімей загиблих шахтарів з метою визначення потреб у їх поліпшенні та вирішити питання про надання членам таких сімей пільг з оплати житлово-комунальних послуг.
Уряд також доручив Міністерству вугільної промисловості з низкою інших міністерств у двотижневий термін внести Кабміну законопроекти "Про підвищення престижності шахтарської праці" і "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України в частині посилення вимог до профілактики виробничого травматизму, страхових виплат і надання соціальних послуг сім'ям осіб, що загинули на виробництві".
Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 8 січня провела нараду щодо ситуації на шахті ім. Засядька (Донецьк) за результатами якого доручила Мінвуглепрому скоординувати роботу з підготовки законопроекту про підвищення престижності шахтарської праці до 23 січня внести його для розгляду на засіданні уряду.
Прем'єр також виступила за притягнення до відповідальності осіб, винних у нарахуванні заниженої зарплати шахтарям на шахті ім. Засядька.
Тимошенко виступила за залучення шахтою ім. Засядька кредиту для негайного забезпечення житлом сімей шахтарів загиблих під час кількох вибухів на шахті в листопаді-грудні.
У результаті аварій на шахті ім. Засядька, що відбулися в листопаді-грудні 2007 року, загинули 106 шахтарів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас