Керівництво Альфа-Банку провело зустріч із Главою Донецької обласної державної адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Альфа-Банку провело зустріч із Главою Донецької обласної державної адміністрації

Фондовий ринок
310
У ході візиту в Донецьк у зв'язку з майбутнім у вересні 2002 року відкриттям філії Альфа-Банку в Донецьку Перший заступник Голови Ради директорів ВАТ «Альфа-Банк» (Росія) Олег Сисуєв, віце-президент ВАТ «Альфа-Банк» (Росія) Олексій Леонов, віце-президент ВАТ «Альфа-Банк» (Росія) Дмитро Крилов, Голова Правління ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) Андрій Тарасов і представник ЗАТ «Альфа-Банк» у Донецьку Лідія Мельникова провели зустріч із Главою Донецької обласної державної адміністрації Віктором Януковичем, першим заступником Глави Донецької обласної державної адміністрації Анатолієм Близнюком, мером Донецька Олександром Лукьянченко і начальником обласного керування НБУ Юрієм Чифілевим.
У ході зустрічі, що стала важливим етапом розвитку бізнесу Альфа-Банку в регіоні, Віктор Янукович докладно розповів про потенціал Донецької області, керівництво Альфа-Банку представило можливості і досягнення банку, що має 12-літній досвід роботи на ринках, що розвиваються. Керівництво обласної державної адміністрації виразило зацікавленість у приході Альфа-Банку в Донецьку область, а також готовність надавати підтримку і сприяння банку.
Як відзначив Голова Правління ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) Андрій Тарасов на прес-конференції, що відбулася після зустрічі, прихід Альфа-Банку в Донецький регіон – це усвідомлений партнерський вибір. Філія в Донецьку стане першою філією ЗАТ «Альфа-Банк». У цілому планується відкрити 20 філій у регіонах України. Банк має намір самим активним образом брати участь у зміцненні економічного і промислового потенціалу Донецької області, розвивати і зміцнювати соціальну сферу. Серед основних конкурентних переваг Альфа-Банку – високі стандарти якості послуг, що робляться, і надійність, що, як підкреслив Олексій Леонов, більш ніж за 10 років роботи стала основною характеристикою банку.
Одна з найбільш затребуваних послуг банку в регіоні – кредитування великих підприємств Донецька й області. За словами Першого заступника Голови Ради директорів ВАТ «Альфа-Банк» Олега Сисуєва, клієнтами банку будуть у першу чергу підприємства, якім не вистачає великих кредитів, що готові до взаємодії в рамках єдиної для всіх структур Альфа-Банку процедури ухвалення рішення про видачу кредиту. При цьому співробітництво з ВАТ «Альфа-Банк» (Росія) і дочірнім банком у Нідерландах відкриває нові можливості перед українськими клієнтами. Серед пріоритетів банку в регіоні – підтримка і розвиток енергетичного напрямку. В даний час клієнтами банку в Донецькій області є ЗАТ «АРС» і ВАТ «Азовобщемаш».
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно розвивається в Україні як універсальний банк, що пропонує своїм клієнтам максимальний набір банківських продуктів і послуг. За рівнем капіталу банк займає 22-у позицію в рейтингу Асоціації українських банків (73,07 млн гривень за станом на 1 червня 2002 року). За 2001 рік кредитно-інвестиційний портфель Альфа-Банку збільшився більш ніж у 2,5 рази і на 1 січня 2002 року склав більше 133 млн гривень. Чисті активи банку збільшилися більш ніж у 1,9 рази і склали 183,7 млн гривень – банк ввійшов у групу середніх банків. Депозити юридичних осіб зросли в 1,15 рази і склали 33 млн гривень, депозити фізичних осіб зросли в 2,3 рази і склали 33 млн гривень. З початку 2001 року кількість клієнтів - фізичних осіб збільшилося на 59%, а корпоративних клієнтів - на 45%. У жовтні 2001 року Альфа-Банком в Україні почата власна емісія міжнародних пластикових карт Visa International.
Найбільш великими клієнтами Альфа-Банку в Україні стали ЗАТ «АРС», ТОВ «Укрвуглемаш», ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Азот» (м. Черкаси), НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ВАТ «Сумихімпром», ПІІ «Тнк-Україна», ВАТ «Запорізький завод феросплавів», ВАТ «Стаханівський завод феросплавів».
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм».
У 2002 році Альфа-Банк планомірно розширить свою присутність в українських регіонах: відкриються філії в Донецьку, Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, відділення в Києві.
Донецький регіон – один із самих перспективних регіонів, що розвиваються, України. Область володіє величезною інвестиційною ємністю завдяки вигідному економічному становищу, доступу до ринків Східної Європи й інших регіонів, розвитим міжрегіональним зв'язкам, наявності висококваліфікованих кадрів, розвитих інфраструктурі і промисловості на власній мінерально-сировинній базі. За останні роки з прийняттям Закону України «Про спеціальні економічні зони і спеціальний режим інвестиційної діяльності в Донецькій області» значно зріс обсяг притягнутих інвестиційних коштів. Близько 70% зробленої в регіоні продукції реалізується на зовнішньому ринку, Донецька область веде торгівлю з більш ніж 100 країнами світу, серед її основних партнерів Росія, країни Європейського союзу, Китай, США й ін.
Донецька область – великий промисловий, культурний і науковий центр України. Розташована на південно-сході України, займає площа 26,5 тис. кв. км, чисельність населення – близько 5 млн чоловік. У Донецькій області знаходиться 12% усіх природних багатств України. Область забезпечує власні нестатки і поставляє в інші регіони України корисні копалини: кам'яне вугілля, кам'яну сіль, вапняки і доломіти, вогнетривкі і керамічні глини й ін. Розроблено перспективні програми по розробці родовищ залізної руди, рідкоземельных металів, польового шпату, фосфоритів і т.д. Основу промислового комплексу складають вугільна промисловість, металургія, машинобудування. Економічний потенціал Донецької області представляють більш 800 промислових підприємств, 500 спеціалізованих будівельних компаній, 16 тис. малих підприємств, 181 банк, включаючи філії, 567 агроформирований ринкового типу й ін.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас