Ринок косметики насититься через 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок косметики насититься через 5 років

1580
В 2008 р. вітчизняний ринок парфюмерно-косметичної продукції обіцяє вирости на 30%. В 2007 р., за оцінками експертів, його обсяг наблизився до 3 млрд дол.
За словами аналітиків, грошовий обіг у парфюмерно-косметичній галузі щорічно збільшується приблизно на 500 млн дол.. При цьому істотну частку в доходах учасників ринку становлять передноворічні продажі. За оцінками експертів, у цей період прибуток компаній збільшується в три-чотири рази у порівнянні з попередніми місяцями і досягає приблизно 20-25% річного прибутку.
"Грошовий обіг нашої компанії в грудні місяці збільшився в три рази відносно до інших місяців року і склав близько 9 млн дол.", - повідомили в компанії "Гарт-С".
Ця тенденція поширюється і на старожилів ринку, і на новачків. "Наша компанія вперше зустрічала Новий рік в Україні, але прибуток уже в першій половині грудня збільшився у два рази. Ми прогнозували, що прибуток до кінця місяця збільшиться на 300% відносно попередніх місяців. Так воно і відбулося", - говорить Міла Гонтар, комерційний директор компанії Lush.
Основними тенденціями минулого року для галузі можна назвати наступні: посилення позиції українських виробників; збільшення числа косметичних засобів на основі натуральних компонентів; розширення асортиментів продукції та поява нових торговельних марок; зростання реалізації через схему прямих продажів, аптеки та спеціалізовані мережі магазинів; зростання конкуренції та збільшення експорту косметичної продукції.
За споживанням косметики Україна є третім за розміром ринком Східної Європи. Косметика закордонного виробництва зараз займає в нас близько 90% загального обсягу продажів, а косметика українського виробництва - 8%. На ринку діє приблизно 80 українських виробників. У структурі продажів лідирують декоративна косметика, засоби для ванни та душу, засоби з догляду за шкірою, засоби для догляду за волоссями. Недорога косметика становить більше 60% ринку, косметика середнього цінового сегмента - близько 30%, дорога селективна косметика - приблизно 10%.
Продавці косметики оцінюють рентабельність галузі в 25%. За оцінками експертів, ринок зараз насичений приблизно на чверть. Це і провокує його зростання. З'являються нові компанії, а вже присутні підприємства розвивають свої мережі. За прогнозами аналітиків, буде потрібно ще п'ять років для повного заповнення ніші парфюмерно-косметичного рітейла. Тому багато компаній запланували на 2008 р. відкриття нових магазинів. Уже заявили про розширення мереж такі торговельні марки, як "Космо", "Брокард", "ДЦ", "Біла ворона" і Lush.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас