Ющенко не хоче "проїдати" гроші від приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко не хоче "проїдати" гроші від приватизації

Казна та Політика
159
Кошти від приватизації недоцільно направляти на соціальні виплати. Таку думку висловив президент України Віктор Ющенко.
Президент підкреслив, що проведення за один рік масової приватизації приведе до зменшення вартості активів підприємств, пропонованих на продаж.
"Ми б не хотіли, щоб тема соціальної домінанти стала базовою в контексті національної приватизації", - відмітив він.
За словами Ющенка, необхідно пам'ятати, що продаються активи підприємств, які більше ніколи не повернуться в державну власність.
"Швидше за все, більш продуманою економікою була б та, що через приватизацію нам необхідно піднімати економічні національні програми, через економічні соціальні програми піднімати ВВП, відрахування в бюджет, і через бюджет формувати нові відносини із соціально чутливими верствами, у першу чергу, із вкладниками Ощадбанку", - сказав глава держави.
За його словами, державі необхідний той механізм, що створює багатство та не зменшує його, щоб "ми потім це багатство багаторазово використовували для підтримки рівня добробуту людей".
Крім того, президент розкритикував дії урядів, які привели до виникнення великого дефіциту держбюджету, великих запозичень та збільшення зовнішніх зобов'язань.
"Це не є продуманою і правильною тактикою", - переконаний Ющенко.
Він підкреслив, що і центральна, і місцева влада повинні навчитися розпоряджатися тими коштами, які надходять у держбюджет через систему оподаткування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас