"УкрГаз-Енерго" не дозволило "Нафтогазу" перевірити свою діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" не дозволило "Нафтогазу" перевірити свою діяльність

Енергетика
154
Спільне підприємство "УкрГаз-Енерго" попереджає про можливе силове втручання в діяльність компанії. 21 січня міжвідомча комісія з питань перевірки фінансово-господарської діяльності Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" здійснила незаконну, на думку "УкрГаз-Енерго", спробу перевірити діяльність компанії.
Формальною підставою для цієї акції стало доручення Міністерства економіки.
Відповідно до повідомлення, "УкрГаз-Енерго" відмовило членам комісії в здійсненні перевірки, оскільки на це в комісії не існує ніяких законних підстав.
Представниками СП було відзначено, що компанія не використовує об'єкти державної власності, а відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів про створення міжвідомчої комісії, перевірки та позапланові ревізії можуть здійснюватися лише на підприємствах державного сектора економіки.
"Таким чином, наполягаючи на проведенні перевірки, комісія грубо порушила норми Конституції, Цивільного кодексу, та інших законів України", - говориться в повідомленні.
"УкрГаз-Енерго" офіційно заявляє, що готове надавати державним органам необхідну інформацію винятково в межах і в спосіб, визначений чинним законодавством.
Компанія відзначає, що сьогоднішні події, як і незаконні спроби адміністративного тиску та втручання в роботу компанії з боку Національної комісії регулювання електроенергетики, вчергове засвідчили наміри окремих високопоставлених посадових осіб будь-яким способом перешкодити діяльності СП і створити передумови для тіньового переділу національного ринку природного газу.
"УкрГаз-Енерго" не відкидає, що наступним кроком може стати силове блокування роботи компанії.
Як повідомлялося, 8 січня НКРЕ відновила обмеження обсягів поставок газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м/рік.
"УкрГаз-Енерго" вважає незаконним це рішення, а НКРЕ пояснює його рішенням суду.
Крім того, НКРЕ почала позапланову перевірку "УкрГаз-Енерго" через розбіжність даних наданих СП і компанією "Укртрансгаз".
Закрите акціонерне товариство "УкрГаз-Енерго" є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів.
Компанія була створена в лютому "Нафтогазом України" і компанією "РосУкрЕнерго" зі статутним фондом 5 млн. гривень і із часткою внеску учасників по 50%.
У березні 2006 року НКРЕ видала "УкрГаз-Енерго" ліцензію на поставки газу за нерегульованим тарифом терміном на 5 років.
Ліцензія була видана на поставку 5,04 млрд. куб. м газу на рік.
У серпні 2006 року комісія скасувала обмеження обсягів поставок газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м на рік.
Весь газ "УкрГаз-Енерго" закуповує в компанії-посередника "РосУкрЕнерго".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас