Чехія випускає машини рекордними темпами, і не поспішає переходити на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія випускає машини рекордними темпами, і не поспішає переходити на євро

Казна та Політика
396
Чехія в 2008 році може збільшити виробництво автомобілів на 10% і зробити рекордну кількість - 1 мільйон автомобілів, заявив у Празі керівник Спілки автомобільної промисловості Мартін Ян.
Чехія прискореними темпами наближається до рекордної позначки в мільйон машин, відзначив глава Спілки, якого цитує сербське агентство Бета із Праги.
В 2007 році в країні було зроблено понад 932 тисяч автомобілів. Основний внесок у виробництво вносить найбільший і давній виробник автомобілів - фабрика Шкода, де в 2007 році було зроблено 623,5 тисячі автомобілів, на 12% більше, ніж рік назад.
Фабрика ТРСА, що провадить автомобілі Toyota, Pegeot і Сітроен, поставила на ринок понад 308 тисяч машин.
"Результати рекордні, всупереч невисокому попиту в країнах західної Європи. Чи збережеться такий розвиток і в майбутньому, буде залежати від здатності виробників знайти достатню кількість кваліфікованої робочої сили, а також від курсу національної валюти - крони", - говорить Ян.
За даними агентства, чеські експортери, включаючи автомобільну промисловість, вже давно попереджають уряд, що чеська валюта переоцінена, а занадто сильна крона ставить під загрозу виробництво і експорт.
Рішенню, вважають виробники, сприяв би прискорений перехід на євро, але уряд на чолі з консервативною Громадською демократичною партією має намір якнайпізніше передати визначення моніторної політики з національного на рівень Європейського центрального банку.
Прем'єр-міністр Чехії Мирослав Тополанек наприкінці минулого тижня заявив, що "не було б ніякої трагедії, і ніхто не вмер, якщо Чехія взагалі б не переходила на євро".
Тим часом, відповідно до угоди про входження Чехії в Євросоюз, Прага зобов'язана ввійти до єврозони, як і всі інші країни, що стали членами ЄС в 2004 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас