Ющенко: Кабмін повинен прискорити збір податків до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Кабмін повинен прискорити збір податків до бюджету

Казна та Політика
135
Кабмін повинен невідкладно відреагувати на ситуацію з мобілізацією податків і зборів у бюджет.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив під час традиційної щотижневої зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.
За словами Ющенко, одночасно з підготовкою змін у Державний бюджет на 2008 р. повинні бути ініційовані зміни в податкові закони щодо ліквідації пробілів, які дозволяють несумлінним платникам застосовувати схеми відхилення від оподатковування. Також Президент відзначив, що вже в найближчі дні уряд повинне розробити, затвердити й почати реалізацію антиінфляційних заходів.
Крім того, у наведенні порядку бідує ситуація з відшкодуванням ПДВ. За сумами, за якими пройшов термін, перевірки повинні бути негайно завершені і законно заявлений до відшкодування ПДВ повинен бути повернутий з бюджету. В "кардинальних змін потребує ідеологія роботи податкових органів під час відшкодування ПДВ", - відзначив Ющенко.
Також Президент, голова ВР і прем'єр обговорили діяльність і фінансовий стан НАК "Нафтогаз України". Ющенко вважає, що робота "Нафтогазу України" повинна стати предметом розгляду одного з найближчих засідань Ради національної безпеки та оборони України.
Як повідомлялося, 10 січня ц.р. з доручення глави держави Кабінет міністрів створив міжвідомчу комісію для перевірки діяльності НАК "Нафтогаз України" за останні сім років.
Нагадаємо, що на початку січня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило пріоритетний незабезпечений рейтинг НАК "Нафтогаз України" з рівня B+ до BB- (BB мінус) і виключило цей рейтинг зі списку Rating Watch "негативний". Рейтинг зворотності активів був підтверджений на рівні RR4. Довготермінові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) компанії в іноземній і національній валюті, які перебувають на рівні B+, залишаються під спостереженням у списку Rating Watch з позначкою "негативний". Підвищення рейтингу було обумовлено тим, що державний бюджет передбачає гарантії з існуючої заборгованості "Нафтогазу" перед нерезидентами.
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають більше 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС. 24 грудня 2007 р. главою компанії призначений Олег Дубина.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас