"Чорноморнафтогаз" розірвав угоду з "УкрГаз-Енерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорноморнафтогаз" розірвав угоду з "УкрГаз-Енерго"

Енергетика
233
Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, Крим) знову підписало договір про спільну діяльність із ДК "Укргазвидобування" щодо освоєння Одеського і Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря.
Про це в інтерв'ю повідомив прес-секретар ДАО "Чорноморнафтогаз" Юрій Авдєєв.
За його інформацією, відповідно, "Чорноморнафтогаз" розірвав всі домовленості щодо спільного освоєння Одеського і Безіменного газових родовищ із ЗАТ "УкрГаз-Енерго".
Авдєєв не повідомив інших подробиць, відзначивши, що пізніше компанія оприлюднить офіційну інформацію із цього приводу.
У той же час, як повідомило УНІАН джерело в НАК "Нафтогаз України", оформлення документів між ДАО "Чорноморнафтогаз" і ДК "Укргазвидобування" відбулося в п'ятницю, 18 січня, у Києві.
За його словами, з ініціативою відновлення відносин між ДАО "Чорноморнафтогаз" і ДК "Укргазвидобування" виступив керівник кримського підприємства Анатолій Присяжнюк.
Про причини, що спонукали його різко змінити свою думку про необхідність зміни партнера із ДК "Укргазвидобування" на ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і майбутню долю СП між ДАО "Чорноморнафтогаз" і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" з освоєння Одеського і Безіменного газових родовищ, джерело повідомити не змогло.
Нагадаємо, що в 2007 році керівництво ДАО "Чорноморнафтогаз" розірвало договір про спільну діяльність із ДК "Укргазвидобування" і приступило до створення спільного підприємства між ДАО "Чорноморнафтогаз" і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" (50% належить RosUkrEnergo AG, 50% - НАК "Нафтогаз України") з освоєння Одеського і Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря.
З різкою критикою даного рішення неодноразово виступала прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Зокрема, 12 січня вона заявила, що компанії-посередники RosUkrEnergo та "УкрГаз-Енерго" повинні піти з українського ринку. "Корупція і тінь повинні піти із системи постачання газу в Україну разом з RosUkrEnergo та "УкрГаз-Енерго". Всі наші дії будуть спрямовані на те, щоб перейти на прямі угоди між Україною і Росією про поставки природного газу", - сказала Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас