Завтра визначать суму компенсацій інвесторові ТРЦ "Троїцький" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра визначать суму компенсацій інвесторові ТРЦ "Троїцький"

Казна та Політика
132
Завтра Кабінет міністрів повинен визначити суму компенсації інвесторові, що планував побудувати торговий центр перед НСК "Олімпійський" у Києві.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький.
Завтра в уряді Президент доручив провести остаточну нараду щодо компенсацій, які можуть бути виплачені інвесторові, але Президент чітко поставив завдання, що завтра повинні бути вирішені всі питання з урахуванням інтересів інвестора, але побудовані споруди повинні бути зняті, - відзначив Богуцький.
У той же час він відмітив, що, виходячи з доручень Президента, київська влада пропонує зосередитися на будівництві альтернативного стадіону для проведення в Києві фінальних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Богуцький нагадав, що на сьогодні розглядається два варіанти - будівництво стадіону в Дарниці, на території, що належить Міністерству оборони, другий - на території Національного виставкового центру "Експоцентр України".
Як відмітив заступник глави Секретаріату, передбачається, що будівництво всіх об'єктів до Євро-2012 в Україні буде коштувати більше 126 млрд. грн., з них 26 млрд. грн. - з державного бюджету, а інші планується профінансувати за рахунок інвесторів. За його словами, тільки на будівництво інфраструктури в Києві з держбюджету планується витратити 4 млрд. грн.
За словами Богуцького, щоб залучити такий обсяг інвестицій, необхідно створити пільгові умови для інвесторів. За його словами, відповідні доручення дані міністрові економіки та міністрові фінансів, зокрема, щодо внесення змін в українське законодавство.
УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК "Олімпійський" матчів фіналу Євро-2012, якщо не буде демонтований ТРЦ "Троїцький" перед стадіоном.
17 січня 2008 року Генеральна прокуратура України направила в Господарський суд Києва позов про зобов'язання ТОВ "Юджин" знести об'єкт незавершеного будівництва біля НСК "Олімпійський".
Київський міський голова Леонід Черновецький на зустрічі із Президентом України Віктором Ющенком 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо зносу ТРЦ "Троїцький".
Власником ТРЦ "Троїцький" є ЗАТ "Нест-Ханнер", створене українським ВАТ "Нест" і литовським ВАТ "HANNER".
Сумарний обсяг інвестицій у будівництво ТРЦ становить 95 млн. дол.
Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас