Кабмін доручив Ощадбанку оплачувати послуги "Укрпошти" з доставки компенсацій внесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив Ощадбанку оплачувати послуги "Укрпошти" з доставки компенсацій внесків

Казна та Політика
151
ВАТ "Державний ощадний банк України" буде оплачувати послуги Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" з доставки і виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі 0,5% доставлених і виплачених сум.
Це визначено постановою Кабінету міністрів України від 17 січня.
Компенсація буде проводитися за рахунок коштів держбюджету.
Міністерству фінансів постановою доручено відшкодовувати Ощадбанку зазнані при компенсації витрати.
Як повідомлялося, установи Ощадбанку в Україні 11 січня почали здійснювати виплати громадянам знецінених внесків в установах Ощадбанку к.СРСР, які пройшли ідентифікацію 8 січня.
Ощадбанк 11 січня одержав перший транш бюджетних коштів у розмірі $198,2 млн для проведення в 2008 році виплати громадянам України знецінених внесків в установи Ощадбанку к.СРСР станом на 2 січня 1992 року, що діяли на території країни, у розмірі до 1000 грн на одного вкладника.
Уряд 9 січня затвердив порядок виплат. За словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, Ощадбанк буде пропонувати особам, що перереєструють свої внески, вносити їх на депозити, ставка по яких буде становити 9,5% (у доларах США) і 13,5% (у гривні) із щомісячним нарахуванням відсотків і можливістю їх одержання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас