ПФТС тримається на амбіціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС тримається на амбіціях

Фондовий ринок
227
Протягом минулого тижня індекс ПФТС відзначався ростом, але в п'ятницю знову знизився на 13,31 індексного пункту (1,11%), зафіксувавшись на момент закриття останньої торговельної сесії тижня на позначці 1184,91 пункту.
А результаті тижневий приріст індексу ПФТС склав 10,43 пункту (0,89%), а загальний обсяг торгів у системі - 998,1 млн. грн.
"Український фондовий ринок, практично не звертаючи уваги на вкрай нестійку ситуацію на світових біржах, вирішив зіграти на підвищення, що підігрівається непоганими корпоративними новинами від українських емітентів і спекулятивних очікувань масштабної приватизації", - вважає генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква.
Понеділок відзначився стрімким зростанням ціни покупки акцій "Укртелекому" (+7,21%) після оголошення про плани уряду України виставити на продаж 67,79% акцій підприємства до квітня 2008 р. "У цей же день істотно зросли котирування акцій заводу "Турбоатом" (+14,29% за ціною покупки) у зв'язку із введенням цього підприємства до переліку першочергової приватизації", - відзначає аналітик "Родовід Банку" Владислав Куценко.
У цілому за тиждень найбільший обсяг торгів серед блакитних фішок спостерігався з паперами Укрсоцбанку, "Центренерго" і Єнакіївського металургійного заводу, а лідерами росту котирувань за ціною покупки стали акції "Укртелекому", Сумського НПО ім. Фрунзе та "Київенерго".
"Слід також зазначити поступове зниження ціни покупки акцій ХК "Луганськтепловоз" (-1,93% протягом тижня) під впливом заяв щодо можливого проведення повторної приватизації підприємства", - підкреслює Куценко.
На думку аналітика ІК "Альфа Капітал Україна" Дениса Шаврука, індекс ПФТС залишається затиснутим між зростаючим внутрішнім попитом на акції з боку великої кількості нових ІСІ та дуже обмеженою пропозицією недооцінених акцій. "Така ситуація втілюється в рості котирувань до необґрунтованих рівнів, що складно пояснити фундаментальними факторами", - стверджує він. Проте обмежена кількість акцій у вільному обігу та амбіційні плани приватизації обіцяють якийсь час підтримувати індекс ПФТС на досягнутому рівні.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас