Медведєв: "Газпром" роздроблюватись не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: "Газпром" роздроблюватись не буде

Енергетика
118
Держава не має наміру розділяти "Газпром" на менші компанії, заявив перший віце-прем'єр РФ Дмитро Медведєв.
"Це стрижень російської економіки, унікальна компанія", - сказав Медведєв, відповідаючи в четвер на питання журналістів Уральського федерального округу.
"Якби держава пішла на роздроблення "Газпрому" - я навіть не кажу зараз про економічні витрати, політика цін і так далі - то не бачити нам газу, як своїх вух", - сказав перший віце-прем'єр.
"Або ми одержували б його за цінами як у найвіддаленіших країнах Європи", - додав він.
"Наявність такого єдиного гравця допомагає нам обігрівати нашу країну - північну і неосяжну", - вважає Медведєв.
Перший віце-прем'єр також заявив, що програма газифікації країни буде тривати. "Газпром" досить довго готувався до цієї програми", - відзначив він. За словами Медведєва, останнім часом на цю програму витрачено 40 млрд рублів, і 13 млн чоловік одержали газ у своїх квартирах. "Це одна десята частина країни, тобто темпи дуже непогані", - відзначив він.
Д.Медведєв нагадав, що, незважаючи на наявність газових родовищ, після розпаду СРСР Росія виявилася в складному становищі, оскільки відсоток її газифікації в порівнянні з іншими республіками був найнижчим.
"Це найприкріше", - зізнався він.
"Вважаю програму газифікації важливою, а її перспективи такими, щоб в остаточному підсумку в перспективі, яку можна порахувати на пальцях обох рук, завершити її по всій країні", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас