У ВР зареєстровано проект постанови про призначення Жванії головою АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано проект постанови про призначення Жванії головою АМКУ

Казна та Політика
131
У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про призначення Давида Жванії на посаду голови Антимонопольного комітету України.
Відповідний текст документа розміщений на офіційному сайті ВР. Документ переданий на розгляд профільного комітету ВР. Подання про призначення Жванії главою АМКУ внесено прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.
Нагадаємо, 14 січня Кабінет міністрів України заявив про намір запропонувати Верховній Раді призначити нового голову Антимонопольного комітету. На цю посаду пропонувалося висунути Жванію.
У свою чергу нинішній голова АМКУ Олексій Костусєв заявив про відсутність підстав для його звільнення. "Відповідно до законодавства, призначення можливе лише на вакантну посаду. На сьогодні я продовжую працювати головою Антимонопольного комітету. Більше того, термін моїх повноважень минає лише в липні цього року", - заявив голова АМКУ.
Таким чином, "ніяких законних підстав для мого звільнення, а, отже, і призначення на посаду іншої особи, немає. За таких умов розгляд цього питання Верховною Радою буде незаконним", - підкреслив Костусєв.
Відзначимо, що у відповідності зі статтею 9 Закону України "Про Антимонопольний комітет України", передбачені лише дві підстави для дострокового припинення повноважень голови Антимонопольного комітету: за станом здоров'я та у випадку скоєння злочину.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас