Білорусія хоче наростити інвестиції за допомогою держкредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія хоче наростити інвестиції за допомогою держкредитів

Казна та Політика
126
Білоруський уряд планує залучити значні іноземні інвестиції в 2008 році. Одним із джерел фінансування стануть державні кредити.
У країні розроблений проект декрету "Про активізацію залучення прямих іноземних інвестицій", що передбачає "низку заходів стимулюючого характеру відносно комерційних організацій з іноземними інвестиціями, що знаходяться у населених пунктах чисельністю до 50 тис. чоловік", повідомляють "Беларусские новини".
Для практичного застосування в Білорусії механізму концесії, здатного зрушити з "мертвої" точки великі проекти, на які в держави не вистачає коштів, розроблений указ "Про затвердження переліку об'єктів, пропонованих для передачі в концесію".
Активізувати фінансовий ринок покликаний проект декрету, що знижує ставки податку на доходи від операцій по облігаціях з 40% до 24% і спрощує процедури випуску та обігу цінних паперів, розміщення корпоративних цінних паперів на зовнішніх ринках.
Для залучення ж іноземних кредитних ресурсів у реальний сектор економіки підготовлений проект указу "Про деякі заходи щодо реалізації інвестиційних проектів, фінансованих за рахунок зовнішніх державних позик (кредитів)".
У цілому обсяги іноземних інвестицій, що поступають в Білорусію, надзвичайно малі, причому левову частку в них займають короткострокові кредити. За даними Мінстату країни, торік частка інвестицій в основний капітал, що надійшли із закордонних джерел, склала всього 0,6% (без урахування кредитів іноземних банків). Основними джерелами інвестицій як і раніше залишаються власні ресурси підприємств і кошти консолідованого бюджету: 42,3% і 24,6% відповідно.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас