Експерт: Україна в 2008 р. від приватизації може отримати 20 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна в 2008 р. від приватизації може отримати 20 млрд грн

Казна та Політика
152
Україна в 2008 р. від приватизації може реально одержати 20 млрд грн.
Таку думку висловив РБК-Україна директор Інституту приватизації, власності та інвестицій Олександр Рябченко.
"У фінансовому відношенні від продажу запланованих на 2008 р. об'єктів уряд одержить не 8,6 млрд грн, як відзначалося раніше, а всі 20 млрд грн", - сказав він. При цьому Рябченко пояснив, що для продажу взяті кращі об'єкти минулих років, які готувалися до приватизації, але не були продані. Серед них зокрема, Одеський припортовий завод і шість блок-пакетів обленерго, які потрібно процедурно підготувати до приватизації, відзначив він.
За словами експерта, вигідність для Фонду державного майна цих об'єктів у тому, що вони всі продавані, дорогі і конкурентні. "За все буде хватка і Фонд може вирішити питання, по-перше, продати дорого, а по-друге, продати привселюдно як "Криворіжсталь", - підкреслив Рябченко.
Серед труднощів, які існують при приватизації, на думку експерта, - це вплив лобістських груп. "Необхідна наявність політичної волі і самої влади, щоб подолати вплив зацікавленого великого бізнесу в тому, щоб ці об'єкти не продавалися, особливо це стосується "Укртелекому", - відзначив він.
За словами Рябченка, у минулі роки обсяг політичної волі був менший, ніж обсяг впливу, тому питання продажу "Укртелекому" проголошувалося, називалося, проходило у постановах уряду, скликалися робочі групи, навіть комісії із приватизації на чолі з першими віце-прем'єрами засідали, і нічого не виходило, нічого не продавалося, стартувало, а згодом не фінішувало.
"Тому наявність політичної волі визначить реальний успіх тому, що економічні можливості і технічні для продажу цих об'єктів існують", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас