ДПАУ пропонує з 1 квітня ввести маркування алкоголю залежно від суми сплаченого акцизу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ пропонує з 1 квітня ввести маркування алкоголю залежно від суми сплаченого акцизу

Казна та Політика
178
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) пропонує ввести марки акцизного збору нового зразка для маркування алкогольних напоїв залежно від суми сплаченого акцизного збору за одиницю продукції.
Як відзначається в повідомленні ДПАУ, розроблений відповідний проект постанови Кабінету міністрів.
Документ припускає, що для алкогольних напоїв будуть використовуватися марки з позначенням суми сплаченого акцизу, що розраховується виходячи з чинних ставок акцизного збору, міцності продукції та ємності тари.
При цьому, відповідно до проекту постанови, акцизні марки будуть відрізнятися за кольорами: на імпортні алкогольні напої і тютюнові вироби - фіолетові, вітчизняні - зелені. Марки повинні мати наскрізну нумерацію, що складається із двох цифр індексу регіону України за місцем перебування виробника продукції, серії та окремого для кожної марки номера. Крім того, ДПАУ пропонує наносити на кожну марку додаткові реквізити: для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва напис "АВ" (алкоголь вітчизняний), імпортного - "АІ" (алкоголь імпортний), рік і місяць випуску марки.
Автори документа вважають, що введення акцизних марок запропонованого зразка дозволить підвищити ефективність державного контролю над виробництвом та обігом алкогольних напоїв, забезпечити повноту сплати акцизного збору, підсилити боротьбу з незаконним виробництвом та обігом алкоголю.
У минулому році ДПАУ пропонувала ввести акцизні марки нового зразка з посиленими захисними елементами для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.
Востаннє марки акцизного збору нового зразка для маркування алкогольної продукції вводилися з 1 травня 2005 року (постановою уряду №297 від 15 квітня 2005 року).
Цього року акцизний збір на горілку і лікеро-горілчані вироби в Україні встановлений у розмірі 21,5 грн/л 100%-вого спирту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас