Японський фондовий ринок почав рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок почав рости

Фондовий ринок
138
В четвер 17 січня японський фондовий ринок вперше за останні п'ять робочих днів почав підніматися після того, як на торгах у Нью-Йорку ієна трохи ослабла щодо американського долара, збільшивши тим самим розмір продажів компаній, що експортують.
До перерви на Токійській фондовій біржі індекс Nikkei 225 піднявся на 152,44 пункту, або на 1,1%, до рівня 13656,95. За попередні чотири дні він знизився на 7,5%. Індекс широкого ринку Topix виріс на 12,13 пункту, або на 0,9%, до 1314,50.
У першу чергу виросли котирування компаній, що одержують більшу частину прибутку за рахунок експорту своєї продукції. Акції Sony Corp. (SNE), що одержує 27% доходів за рахунок експорту в США, піднялися в ціні на 1,5%. Папери Toyota Motor Corp. (TM), що робить 37% продажів у Північній Америці, виросли на 1,9%. Акції Honda Motor Co. (HMC) підскочили на 3,2%. Ця компанія одержує половину всіх своїх доходів з Північної Америки. Так ринок відреагував на ослаблення ієни з позиції 105,92 за $1 до рівня 107,64 за долар.
За словами фінансового менеджера з Fukoku Mutual Life Insurance Co. Юукі Сакурая, “для більшості експортерів 105 ієн за долар - це мінімальний рівень беззбитковості, і інвестори почувають себе більше комфортно, коли він відсувається ближче до позначки 110”.
Але лідерами росту стали папери компаній у секторі нерухомості, коли в газеті Nikkei з'явилося повідомлення, що японський уряд інформує в щомісячному звіті за січень про ознаки поліпшення ситуації в сфері будівництва житла. Газета, щоправда, не уточнила, звідки вона одержала таку інформацію. Але акції найбільшого по ринковій вартості в Японії забудовника Mitsubishi Estate Co. підскочили на 5,9%. Паперу наступної за нею Mitsui Fudosan Co. виросли на 5,2%.
Котирування японських банків також виросли в четвер після того, як JPMorgan Chase & Co. (JPM) повідомив про списання меншої, ніж очікувалося, суми на іпотечну кризу, а Wells Fargo & Co. (WFC) відзвітувалася в прибутки, що перевищив прогнози аналітиків. Акції Mizuho Financial Group Inc. (MFG) злетіли на 4,1%. Папери Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MTU) піднялися на 1,4%.
Не відстали від банків і торговельні компанії. Папери Mitsubishi Corp. виросли на 3%. Акції Sumitomo Corp. підскочили на 3,7%. Папери опустилися на 0,1% після того, як піднялися на 2,4%.
Акції Sharp Corp. подорожчали на 3,4%, коли Goldman, Sachs & Co. (GS) підвищила їхній рейтинг із “нейтрального” до “привабливого”. Папери Softbank Corp. виросли на 3,5% після того, як Nikko Citigroup Ltd. підвищила їхній рейтинг із “продавати” до “тримати”.
Березневі ф'ючерси Nikkei піднялися на 1,3% до 13670 в Осаці, і додали 1,2% до 13660 в Сингапурі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас