ЄС і Україна досягли консенсусу з питання її членства у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Україна досягли консенсусу з питання її членства у СОТ

Казна та Політика
267
Євросоюз і Україна дійшли згоди, що знімає перешкоду на шляху до вступу України у Світову організацію торгівлі (СОТ).
Єврокомісар з питань торгівлі Пітер Мандельсон і віце-прем'єр України Григорій Немиря на переговорах у Лондоні досягли консенсусу щодо питання вступу України у СОТ, після того як Київ погодився на умови ЄС, що стосуються експортних мит, передає Reuters з посиланням на повідомлення представника ЄС, що побажав зберегти анонімність.
Нагадаємо, 28 листопада 2007 р. Європейський союз висунув останню вимогу для вступу України у СОТ. Для того, щоб стати 152-м членом СОТ, Україна повинна, на вимогу Брюсселя, переглянути питання регулювання експортного мита. Відзначимо, що в середині листопада Україна та Киргизія підписали протокол про доступ на ринки товарів і послуг, що тоді був останньою перешкодою України на шляху вступу у СОТ.
У свою чергу Президент України Віктор Ющенко 11 січня ц.р. висловив впевненість тому, що Україна має високі шанси 5 лютого 2008 р. вступити у СОТ.
За його словами, ці шанси можуть реалізуватися за умови, якщо під час засідання робочої комісії СОТ 20-25 січня ц.р. буде сформована позитивна оцінка України.
Як повідомлялося раніше, засідання Генеральної асамблеї СОТ пройде 5-6 лютого 2008 р. В Женеві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас