Кабмін хоче помирити власників "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче помирити власників "Укртатнафти"

Енергетика
162
Кабінет міністрів України має намір урегулювати ситуацію навколо ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область) в інтересах всіх власників. Про це журналістам сьогодні після засідання Кабінету міністрів повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.
"Відносно того, що одна зі сторін не згодна з рішенням суду, я думаю, що ми знайдемо механізм урегулювання цього питання в інтересах "Укртатнафти", тому що ми зацікавлені в стратегічних відносинах, у поставках нафти на українські нафтопереробні заводи", - сказав він.
У жовтні 2007 року Павло Овчаренко, що очолював"Укртатнафту" в 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення на посаді приступив до керівництва підприємством.
Із приходом на підприємство нового менеджменту на чолі з головою правління Овчаренком "Укртатнафті" вдалося, всупереч несприятливим прогнозам, переломити негативні тенденції і вийти на прибуток. Зокрема, були оперативно проведені заходи щодо фінансового оздоровлення компанії і скоординована робота в сфері виробничої і комерційної діяльності. Кілька базових заходів у виробничо-фінансовій сфері дозволили компанії розірвати ланцюг збиткових місяців. Така стрімка динаміка обумовлена своєчасними та ефективними управлінськими рішеннями - у тому числі, відмовою від посередників у сфері реалізації нафтопродуктів і переходом на прямі контракти з компаніями-власниками мереж АЗС і великими промисловими підприємствами.
ЗАТ "Укртатнафта" створено в 1994 році відповідно до указів Президентів України і Татарстану на базі Кременчуцького НПЗ. Проектна потужність підприємства становить 18,6 млн. тонн переробки нафти на рік.
61,346% акцій "Укртатнафти" належить державі і передані в статутний фонд НАК "Нафтогаз України", 28% - Міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану (у жовтні 2006 року передані в довірче управління ВАТ "Татнафта"), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 1,2% акцій володіє ТОВ "Корсан", афілійоване із групою "Приват".
В 2007 році "Укртатнафта" скоротила переробку нафти на 11%, у порівнянні з 2006 роком, до 5 млн. 632,8 тис. тонн. В 2007 році "Укртатнафта" скоротила виробництво бензину на 11,4%, у порівнянні з 2006 роком, до 1182,9 тис. тонн, дизельного палива - скоротила на 9,7% - до 1659,1 тис. тонн, мазуту - скоротила на 16,9% - до 1405,5 тис. тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас