Експерт: Україні все ще не вистачає справжньої стратегії боротьби з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україні все ще не вистачає справжньої стратегії боротьби з корупцією

Кримінал
133
Уряд Тимошенко проголосив боротьбу з корупцією одним із пріоритетів. Але як краще це робити? Про це радилися українські і міжнародні експерти під час круглого столу, що пройшов у Києві.
Якщо новий український уряд хоче насправді боротися з корупцією, а не тільки декларувати це, то щорічно з держбюджету на ці заходи повинно виділятися 0,5% коштів, вважає експерт Ради Європи Бертран де Спевіль. Він говорить, що без значного фінансування, політичної волі і підтримки населення антикорупційної програми Україна не зможе подолати це явище.
"Усе, що написано в українській програмі боротьби з корупцією, не є чітким планом. Вам потрібна справжня стратегія, де буде передбачена чітка координація антикорупційних заходів. Цим повинне займатися окреме відомство", - переконаний Бертран де Спевіль.
Європейський експерт розкритикував наміри української влади створити антикорупційний орган при Мін'юсті України. На його думку, це повинен бути єдиний незалежний орган, якому делеговані правоохоронні і просвітительські повноваження.
Як раніше повідомляв УБП, Міністерство юстиції може бути наділено повноваженнями координуючого антикорупційного органу. Про це недавно заявив міністр юстиції Микола Оніщук. Крім того, днями міністр юстиції одержав спеціального антикорупційного заступника. Андрій Богдан очолить антикорупційний напрямок діяльності міністерства. За словами Оніщука, Мін'юст буде аналізувати всі нормативно-правові акти, щоб знайти причини корупції. Крім того, у Мін'юсті буде створений антикорупційний орган. Його представників будуть делегувати в усі органи влади для профілактики і боротьби з корупцією.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас