ОПЕК не змусить себе чекати, якщо буде потрібно більше нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК не змусить себе чекати, якщо буде потрібно більше нафти

Енергетика
108
Організація країн-експортерів нафти не буде змушувати себе чекати, якщо підвищення рівня видобутку буде виправдано ситуацією на ринку, заявив 16 січня генеральний секретар ОПЕК під час візиту на Кіпр.
"ОПЕК ... не буде змушувати себе чекати, щоб підвищити видобуток, якщо це підвищення буде виправдано умовами на ринку", - заявив Аль-Бадрі журналістам після переговорів із президентом Кіпру. Під час зустрічі 1 лютого, підкреслив Аль-Бадрі, міністри нафти країн ОПЕК вивчать сформовану ситуацію на ринку, а також схвалять підвищення рівня видобутку, якщо вони вирішать, що це необхідно.
За словами Аль-Бадрі, з 2002 року ОПЕК підняла обсяги видобутку на 5 млн. барелів на день, оскільки це виправдовувалося ситуацією на ринку. Він також відкинув твердження про те, що запаси нафти у світі перебувають на низькому рівні. При цьому рекордні ціни на нафту пояснюються відразу цілою низкою факторів, включаючи слабкий долар, іпотечну кризу і геополітичну ситуацію. Крім того, Аль-Бадрі знову висловив думку, що спекулянти багато в чому відповідають за збільшення цін на нафту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас