"Нафтогаз" запитає у "Газпрому" про поставки і транзит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" запитає у "Газпрому" про поставки і транзит

Енергетика
115
Найближчим часом повинні відбутися переговори між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" щодо поставок і тарифів на транзит природного газу територією України. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов після засідання Кабінету міністрів у середу.
"Переговори з нашими російськими колегами повинні відбутися найближчим часом, але я не можу сказати де", - відзначив перший віце-прем'єр.
"Вони будуть стосуватися енергетичних питань, у тому числі і поставок газу в Україну, а також подальших відносин з "Газпромом". Також буде обговорено питання транзитних тарифів", - додав він.
На питання, чи буде представляти українську сторону керівник "Нафтогазу" Олег Дубина, Турчинов не відповів:
"Зроблені доручення керівництву НАК "Нафтогаз України" щодо вирішення спішних питань. Це самостійний керівник, що може визначити, коли і кому купувати квитки на літак".
Крім того, Турчинов повідомив, що питання поставок і транзиту газу повинні розглядатися винятково в комплексі:
"Ці речі не можна розривати і вирішувати окремо, я думаю, що більш детальну інформацію ми будемо мати після завершення переговорів".
Також перший віце-прем'єр повідомив, що енергетичні питання будуть розглядатися під час зустрічі прем'єр-міністрів Росії та України Віктора Зубкова і Юлії Тимошенко відповідно.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас