Експерти вважають, що деномінації в Росії не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають, що деномінації в Росії не буде

Казна та Політика
359
Деномінації російського рубля найближчим часом не буде, оскільки це недоцільно, не вигідно економічно і не відповідає поточній ситуації. Так стверджують експерти.
Підставою для опитування, проведеного виданням, стали "нервові повідомлення" у багатьох, і навіть у солідних ЗМІ про те, що російський Центробанк, нібито, готує деномінацію, схожу на ту, що була проведена в 1997-98 роках. Але якщо тоді з купюр прибрали три нулі, то тепер говорилося про "ліквідацію" двох нулів. Причому, в Інтернеті були навіть викладені ескізи нових купюр, а як можливі терміни їх введення називалися спочатку кінець 2007, а потім - весна 2008 року.
Однак авторитетні експерти, опитані "Російською газетою", упевнені, що ці чутки безпідставні. Як відзначає віце-президент Асоціації регіональних банків Росії Олександр Хандруєв, проводити деномінацію, коли інфляція перевищує 10 відсотків, абсолютно економічно неефективно. При цьому він вважає, що деномінація може бути необхідною, якщо інфляція буде стійко триматися на рівні 5-6%, а це, на його думку, відбудеться не раніше, ніж через 3-4 роки. Віце-президент Російського союзу промисловців і підприємців Ігор Юргенс також не бачить сенсу у швидкій деномінації, оскільки в Росії немає ні гіперінфляції, ні сильних коливань обмінного курсу. А старший викладач Вищої школи економіки Євген Надоршин підкреслює, що відносно можливої деномінації вже склалося негативна суспільна думка.
Аналізуючи причину чуток, що з'явилися, про можливу деномінацію в Росії, експерти зробили припущення, що їх могли навмисно розпустити банкіри або ріелтори. Перші, таким чином, могли мати на меті підсилити приплив внесків у банки, оскільки банківські рахунки завжди обмінюються за найбільш пільговим варіантом. А другі могли спробувати "підігріти" ринок нерухомості на тлі тимчасового падіння цін на квартири. Але, так чи інакше, експерти впевнені: несподіваної деномінації в Росії найближчим часом не буде.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас