Уряд України у середу затвердить список об'єктів приватизації на І квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України у середу затвердить список об'єктів приватизації на І квартал

Казна та Політика
171
Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердить перелік об'єктів, які планується приватизувати в першому кварталі поточного року.
"Сьогодні на ваш розгляд виноситься документ щодо першочергових приватизацій, які ми будемо проводити протягом першого кварталу", - сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.
При цьому вона запевнила, що "в Україні більше не буде ніяких тіньових приватизацій": підприємства будуть приватизуватися тільки на відритому конкурсі з "дуже ретельними" угодами між державою та інвесторами.
Прем'єр відзначила, що проекти таких угод будуть містити кілька розділів, у яких буде ретельно прописаний план розвитку підприємств, соціальні зобов'язання інвесторів, а також розроблена спільно місцевою владою і членами уряду система оподаткування і забезпечення екологічної безпеки на підприємстві.
Тимошенко повідомила, що 15 січня вона провела зустріч із представниками власників ВАТ "MittalSteel Кривий Ріг", відзначивши, що робота підприємства на нинішньому етапі відповідає всім вимогам. "Підприємство працює дуже успішно", - сказала прем'єр.
За її словами, сума відрахувань у бюджет підприємства збільшилася на 1 млрд грн.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду державного майна, розглянутий урядом у середу перелік підприємств для першочергової приватизації містить 18 великих об'єктів, зокрема, 67,79% акцій "Укртелекому", 99,52% Одеського припортового заводу (ОПЗ), 75,25% "Турбоатому" і блок-пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній - "Львів-", "Одеса-", "Чернігів-", "Прикарпаття-", "Полтава-" і "Сумиобленерго".
Крім того, додали у ФДМ, уряд розгляне перелік із семи підприємств, які пропонується підготувати до приватизації.
Фінансування дефіциту держбюджету-2008 за рахунок надходжень від приватизації визначено в розмірі 8,602 млрд грн у порівнянні з 10,59 млрд грн в 2007 році. Однак у минулому році Фонд держмайна перерахував у держбюджет-2007 лише близько 2,5 млрд грн, тому уряд скористався правом частково замінити це джерело фінансування зовнішніми запозиченнями. Основною причиною недовиконання плану приватизації торік ФДМ назвав затримку із проведенням конкурсів із продажу ОПЗ та "Укртелекому".
Прем'єр Тимошенко також заявила про плани одержати в 2008 році понад закладений у держбюджет план ще 12 млрд грн від приватизації, щоб направити їх на виплату внесків, що знецінилися, в Ощадбанку колишнього СРСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас