На ПФТС знову рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС знову рекорд

Фондовий ринок
203
Індекс ПФТС вчора продовжив зростання, і за підсумками торгів виріс на 1,81% - до 1208,61 пункту, досягши нового історичного максимуму.
Серед блакитних фішок лідерами торгів стали акції "Київенерго", що виросли на 5,02%, "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (3,06%), "Азовсталі" (2,97%) і "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (2,52%).
У другому ешелоні і серед позалистингових паперів подорожчали акції Стаханівського заводу феросплавів (на 17,39%), Дніпропетровського металургійного заводу ім. Комінтерну (12,67%) і Донецького металургійного заводу (11,11%). Серед емітентів, чиї котирування вчора впали, варто відзначити папери "Сан Інтербрю Україна", вартість яких знизилася на 8,46%, "Житомиробленерго" (5,56%), Південного ГЗКу (4,17%) і Алчевського меткомбінату (3,46%).
За словами учасників ринку, котирування "Азовсталі" подорожчали на новинах про що наближається IPO групи компаній "Метінвест". А лідери торгів - акції "Київенерго" - вважаються найбільш недооціненими в секторі генерації.
Новий історичний максимум забезпечив надлишок коштів на українському ринку. "Всі очікують виходу гарних звітів компаній за минулий рік і підвищують вартість паперів, щоб нагріти ринок і відіграватися потім.
З іншого боку, багато грошей як нерезидентів, так і внутрішніх залишилмся з 2007 р. неоприбуткованими. Наприкінці року багато фондів почистили структуру своїх активів і з певних паперів зафіксували прибуток, а гроші поклали на депозит.
А тепер гроші вилучають і продовжують купувати акції", - розповів Роман Вареник, аналітик ІК "Арта-Ценні папери".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас