Немиря цього тижня поїде на переговори з ЄС щодо вступу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря цього тижня поїде на переговори з ЄС щодо вступу до СОТ

Казна та Політика
147
Українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром України Григорієм Немирею на поточному тижні відправиться в Брюссель на переговори щодо врегулювання питання про експортні мита з Європейським Союзом у рамках вступу до Світової організації торгівлі.
Про це заявив сьогодні журналістам Немиря, повідомляє УНІАН.
"Ця поїздка готується, вона буде на цьому тижні", - сказав він. На питання, чому делегацію очолює віце-прем'єр-міністр, Немиря відповів: "У переговорному процесі можуть існувати різні рівні, і в цьому випадку ціль - привести до успішного завершення неузгоджені формули, щоб Україна після того, як урегулює питання експортних мит з ЄС, могла потрапити на засідання Генеральної ради СОТ, що відбудеться на початку лютого. У цьому випадку це спроба, коли сформовано новий уряд, зробити все, щоб подолати останні перешкоди при входженні до СОТ".
Немиря утримався від детальних коментарів щодо аргументів, які українська сторона буде використовувати на переговорах.
Разом з тим, він підкреслив, що основним переговірником у питанні вступу України до СОТ є заступник міністра економіки України Валерій П’ятницький. Однак Немиря не відповів на запитання, чи ввійде він до складу делегації.
Як повідомлялось, Президент України Віктор Ющенко визначив завданням уряду, парламенту і Секретаріату Президента вступ України до СОТ в лютому 2008 року.
Раніше центральний офіс СОТ повідомляв, що вступ України в організацію може відбутися на засіданні Генеральної ради СОТ, що відбудеться 7-8 лютого в Женеві. Питання митних тарифів з ЄС залишається останнім у рамках переговорів щодо вступу України до СОТ.
10 січня під час зустрічі Президента із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком було ухвалено рішення, що в Брюссель буде направлена група, що зніме всі розбіжності між Україною і ЄС щодо експортних мит.
14 січня глава представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг заявив, що Євросоюз не висував наприкінці 2007 року і не має наміру висувати цього року ніяких нових вимог до України в рамках її вступу до СОТ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас