Огризко: Україна в лютому підпише з Польщею угоду про малий прикордонний рух — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огризко: Україна в лютому підпише з Польщею угоду про малий прикордонний рух

Казна та Політика
185
Україна розраховує в лютому підписати з Польщею угоду про малий прикордонний рух.
Про це повідомив міністр закордонних справ України Володимир Огризко на прес-конференції. "Ми збираємося найближчим часом підписати з Польщею угоду про малий прикордонний рух. Ми виходимо з того, що така угода буде підписано в лютому", - сказав міністр.
У свою чергу послом Польщі в Україні Яцек Ключковський під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Костянтином Єлісєєвим запевнив, що польська сторона готова прискорити відпрацьовування проекту угоди про місцевий прикордонний рух і підписати його в лютому 2008 року.
Зустріч відбулася у зв'язку із ситуацією, що склалася на українсько-польському кордоні.
Відзначимо, сьогодні у Львові пройшов пікет біля генерального консульства Польщі. Більше 600 чоловік жадали від Польщі підписання з Україною двосторонньої угоди про малий прикордонний рух, що дозволить жителям 30-кілометрової зони україно-польського кордону в'їжджати на територію Польщі без віз.
Учасники пікету також жадають від Верховної Ради ратифікувати угоду про спрощене перетинання кордону між Євросоюзом і Україною, від Кабінету міністрів - прийняття державної програми, яка б забезпечила жителів прикордонних територій Львівської області роботою.
Нагадаємо, 20-21 листопада 2007 року в рамках засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі сторони домовилися підписати договір про малий прикордонний рух між країнами в грудні 2007 року.
Зі Словаччиною та Угорщиною Україна угоду про малий прикордонний рух підписала перед Новим роком.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас