"Укртатнафта": До кінця року - позитивні тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта": До кінця року - позитивні тенденції

Енергетика
124
Починаючи із четвертого кварталу минулого року, АТ "Укртатнафта" вийшла на прибутковий рівень діяльності. Під керівництвом Павла Овчаренка в компанії були оперативно проведені заходи щодо фінансового оздоровлення і скоординована робота в сфері виробничої і комерційної діяльності, що дозволило розірвати ланцюг збиткових місяців.
Така стрімка динаміка обумовлена своєчасними та ефективними управлінськими рішеннями - у тому числі відмовою від посередників у сфері реалізації нафтопродуктів і переходом на прямі контракти з компаніями-власниками мереж АЗС і великими промисловими підприємствами.
Усього обсяг переробки нафтової сировини на технологічних потужностях "Укртатнафти" в 2007 році склав 5 632,8 тисяч тонн. Деяке зменшення обсягів переробки в порівнянні з попереднім роком обумовлене зниженням поставок імпортної нафти. При цьому не тільки вдалося зберегти позитивні тенденції в сфері виробництва нафтопродуктів, але і підвищити ефективність переробки нафтової сировини, забезпечивши випуск оптимального кошика нафтопродуктів.
Крім того, у четвертому кварталі минулого року "Укртатнафта" значно збільшила частку бензинів і дизпалива в загальній структурі виробленої продукції. Зміна структури товарних бензинів орієнтована на збільшення частки виробництва високооктанового моторного палива.
Що стосується базових і товарних мастил, то зниження їх виробництва було обумовлено ремонтом блоку мастил і зміною кон'юнктури попиту на ринку нафтопродуктів. Четвертий квартал 2007 року характеризує більш ефективна переробка нафти по всіх виробничих позиціях, що забезпечило найвищі показники глибини переробки нафти і виходу світлих нафтопродуктів за останні п'ять років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас