Президент доручив створити ВЕЗ на острові Зміїний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив створити ВЕЗ на острові Зміїний

Казна та Політика
180
Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розробити і внести на розгляд Верховної ради законопроект про створення спеціальної (вільної) економічної зони на острові Зміїному. Про це говориться в указі президента "Про невідкладні заходи щодо розвитку південно-західної частини Одеської області" від 15 січня.
Відповідно до указу, Кабмін повинен передбачити при доопрацюванні проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік" кошти на фінансування в повному обсязі будівництва глибоководного судноплавного каналу від ріки Дунай.
Також президент доручив Кабміну проаналізувати стан виконання обопільних умов між Україною і Молдовою щодо територіальних і майнових питань і за результатами цього аналізу внести відповідні пропозиції і забезпечити виконання в повному обсязі рішень щодо комплексного розвитку Українського Придунайя.
Крім цього Кабмін повинен вжити заходи щодо будівництва автомобільної дороги Одеса - Рені, передбачивши введення її в експлуатацію до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, і вжити заходів для поліпшення умов експлуатації залізниці на ділянці Одеса - Ізмаїл з метою забезпечення безаварійного руху залізничного транспорту і проробити питання щодо реалізації проекту будівництва залізничної лінії Ізмаїл - Рені.
Відповідно до указу глави держави, Кабмін зобов'язаний вжити заходів щодо подальшого розвитку інфраструктури і господарської діяльності на острові Зміїному та континентальному шельфі, передбачивши проведення інвентаризації державного майна, що перебуває на острові, створення на острові філії Одеського археологічного музею, і забезпечення сучасним устаткуванням для проведення комплексних, морських та океанографічних досліджень природознавців державних наукових установ, розташованих на острові.
Кабмін, Одеська обласна державна адміністрація повинні вжити заходів щодо забезпечення трансляції в регіоні національних каналів мовлення, у тому числі щодо введення в першому півріччі 2008 року цифрового телемовлення і будівництва нової телевізійної вишки в місті Одесі.
Раніше президент Віктор Ющенко доручив генеральному прокуророві Олександру Медведькові перевірити діяльність вільних економічних зон у Донецькій області.
6 серпня урядовий комітет з питань економічної політики та євроінтеграції схвалив створення ВЕЗ терміном до 30 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас