Буш: Ціни на нафту занадто високі для США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш: Ціни на нафту занадто високі для США

Енергетика
273
Ціни на нафту дуже високі і це занадто важко для економіки США, заявив у вівторок президент США Джордж Буш.
Він повідомив, що обговорить це питання з королем впливового члена ОПЕК і найбільшого у світі експортера нафти - Саудівської Аравії.
ОПЕК повинна пам'ятати про вплив високої вартості енергоносіїв на економіку, обговорюючи виробничу політику, заявив Буш під час візиту в Саудівську Аравію.
"Я сподіваюся, що, оскільки ОПЕК обмірковує різні рівні виробництва, вона розуміє, що якщо... одна з найбільших економік-споживачів постраждає, це буде означати зменшення закупівель, зменшення продажів нафти і газу".
ОПЕК має обмежені можливості з приборкування цін, які досягли майже 100 доларів за барель, стверджують деякі члени картелю.
Група збільшить квоти з видобутку нафти на зустрічах 1 лютого і 5 березня, якщо це буде необхідно, сказав Рейтер генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-бадрі. На сьогоднішній момент нафти досить, а в збільшенні цін винуваті спекуляції, додав він.
Відповідно до грудневого рішення ОПЕК про квоти, максимальний обсяг видобутку картелю без урахування Іраку (єдиного члена ОПЕК, не обмеженого у видобутку) становить 29,67 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас