ПФТС обновила максимум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС обновила максимум

Фондовий ринок
92
У понеділок індекс ПФТС продовжив зростання - до рекордної позначки 1187,16 індексних пункту, набравши за день 12,68 пункту (1,08%) на тлі оптимізму інвесторів, викликаного очікуваннями подальшого зниження базової процентної ставки з боку ФРС США, а також гарними фінансовими результатами компаній реального сектора економіки, що працюють на ринках, що розвиваються.
Обсяг торгів у системі склав 275,6 млн. грн. "Найбільш привабливим сектором залишалася металургія, завдяки неослабному росту попиту на сталеву продукцію", - відзначає аналітик компанії "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук.
За його словами, особливий інтерес інвесторів викликали акції Алчевського меткомбінату, який вирішив проблему із забезпеченням сировиною за рахунок довготермінових контрактів, а також Єнакіївського меткомбінату, "Азовсталі" та Маріупольського меткомбінату.
Енергогенеруючі компанії також користувалися попитом, особливо активно торгувалися акції "Центренерго" (3,57%). "У машинобудуванні додали у вартості акції "Луганськтепловозу", чекаючи завершення конфліктів навколо підприємства після реприватизації, і "Азвообщемаша" - на тлі високої ймовірності значного поліпшення фінансових результатів підприємства за результатами року", - підкреслив Денис Шаврук.
На думку аналітиків КУА "Магістр", надалі багато чого буде залежати від того, як іноземні інвестиційні фонди (власники більш ніж 50% free float ПФТС) змінять структуру своїх портфелів.
"Можна припустити, що інтерес іноземців буде вибірковим і сфокусується на конкретних паперах з високим потенціалом росту", - вважають у компанії. Незважаючи на впевнений початок, поточного тижня обіцяє бути складною для фондового ринку, оскільки публікація фінансових результатів найбільших інвестбанків і вихід статистики з ринку нерухомості в США здатні значно остудити запал інвесторів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас