Експерт: Криза на світових фондових ринках впливатиме на Україну менше, ніж на інші ринки, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Криза на світових фондових ринках впливатиме на Україну менше, ніж на інші ринки, що розвиваються

Кредит&Депозит
250
Криза на світових фондових ринках буде робити на Україну менший вплив, ніж на інші ринки, що розвиваються.
Таку думку РБК-Україна висловив брокер інвесткомпанії Concorde Capital Анастасія Назаренко. "Якщо раніше український фондовий ринок стояв особняком щодо світових площадок у міру своєї меншої ліквідності, то сьогодні ситуація значно змінилася.
В 2007 році ліквідність вітчизняного ринку акцій серйозно зросла, за рік щоденні обсяги торгів на ПФТС збільшилися в кілька разів. Відповідно, зросла й кореляція ринку із ситуацією на світових площадках, однак визначальною в його розвитку це не стало.
Основний тренд задають позитивні зміни якості корпоративного управління компаній - старожил на українському ринку капіталу, - а саме, компаній з металургійних, машинобудівних, фінансового секторів. Також позитивний вплив на ринок робить прихід великої кількості нових компаній з секторів, які динамічно розвиваються.
Ще одним важливим фактором росту котирувань українських емітентів є збільшення обсягу припливу портфельних інвестицій. Слід зазначити і нову тенденцію, що позитивно впливає на ліквідність вітчизняного ринку акцій - прихід фізичних осіб у ролі інвесторів, до речі, що вже звично для розвинених ринків".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас