ВВП уповільниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП уповільниться

Казна та Політика
165
Ключовими факторами, які будуть впливати на зростання ВВП, залишаться споживання домогосподарств та інвестиції в економіку. Про це заявив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, передає кореспондент УБП.
Серед зовнішніх факторів, які будуть впливати на ВВП, виявляться усе більші світові ціни на ресурси, що зростають. У першу чергу це стосується світових цін на енергоресурси і сільськогосподарську продукцію.
Нова ціна на природний газ створить чимало труднощів для української економіки. "179,5 дол. за 1000 куб. м - дійсно серйозна ціна для українських підприємств і домогосподарств", - додав Бураковський. У зону ризику попадає, насамперед, український ГМК та, особливо, хімпром. Але якщо металурги на тлі високих світових цін на чорний метал вклали значні кошти в модернізацію виробництва, то для хімічної промисловості така ціна на газ дійсно стане випробуванням на виживання.
Збереження високих цін на сільськогосподарську продукцію і попит, що зростає, на біопаливо дає непоганий шанс для вітчизняного АПК. У середньостроковій перспективі в сектор очікуються великі інвестиційні уливання. Однак, найближчим часом ціни на внутрішньому ринку сільгосппродукції будуть сильно залежати від зовнішніх факторів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас