Латиноамериканська компанія почала розробки нафти в Танзанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латиноамериканська компанія почала розробки нафти в Танзанії

Енергетика
86
Сьогодні стало відомо, що "Dominion Petroleum Ltd.", що базується на Бермудських островах, буде розробляти нафтові родовища в Танзанії. Раніше великі нафтові компанії боялися вкладати кошти в промисловість цієї країни, побоюючись громадянських конфліктів.
В останні кілька років Танзанія вирізнялася певною стабільністю із усього регіону Східної Африки. Хоча між етнічними групами постійно спалахували різні за своєю інтенсивністю і запеклістю конфлікти. Зараз країна, на думку аналітиків, вступила в смугу певної стабільності і розвитку. Уряд витримав кілька спроб перевороту і зараз визнаний демократичним.
Компанія "Dominion Petroleum Ltd." зі статутним фондом у кілька мільярдів доларів є дуже молодою компанією. Вона вперше з'явилася на торгах Лондонської фондової біржі в 2005 році. Поки експерти не можуть точно сказати, чи діє ця компанія самостійно, чи є дочірнім підприємством для нафтової великої корпорації.
Новий контракт передбачає розробку нафтових родовищ у регіоні Мандава. Якщо компанія зможе домогтися від видобутку високих показників, то цей район зможе скласти серйозну конкуренцію навіть Нігерії, що зараз є найбільшим експортером нафти на африканському континенті.
Різке підвищення цін на нафту викликало підозри аналітиків, що ця тенденція була спровокована спекуляціями на фінансовому ринку компаніями країн Перської затоки. Ці корпорації одержали надприбутки і тепер вклали кошти в інвестиції в американські компанії, які постраждали від кризи ліквідності в США. Тепер американські і європейські компанії шукають нові джерела постачання нафти, не пов'язані з ОПЕК.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас