Олігархи сперечаються за мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олігархи сперечаються за мільйон

380
Ігор Коломойський і Рінат Ахметов не поділили півзахисника дніпропетровського "Дніпра" Костянтина Кравченка
На українському трансферному ринку вибухнув великий скандал. Донецький "Шахтар" захотів придбати перспективного 21-річного півзахисника дніпропетровського "Дніпра" Костянтина Кравченка і запропонував клубу Ігоря Коломойського за футболіста 5 мільйонів доларів. Саме сплативши таку суму, будь-яка команда може розірвати чинний особистий контракт футболіста з "Дніпром".
Хто заплатить ПДВ
Однак амбіційний "Дніпро" запропонована сума відступних не влаштувала. І "дніпряни" зажадали від клубу Ріната Ахметова 6 мільйонів доларів. Зважаючи на все, у такий спосіб "Дніпро" хоче компенсувати витрати на 20% ПДВ при переході гравця.
Таким чином, трансфер був поставлений у тупик і вимагав додаткового аналізу деталей чинного особистого контракту Кравченка з "Дніпром". При цьому "Шахтар", що безумовно запропонував за футболіста більш ніж гідну компенсацію, припустився помилки. "Гірники" дозволили Кравченкові тренуватися у своєму складі в тій ситуації, коли в них не було на руках його трансферного листа і відповідних прав на футболіста.
Чекаємо судового розгляду
Генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко відзначає, що в Кравченка - чинний контракт, і наполягає на тому, що той не мав права в однобічному порядку залишати команду.
На думку "дніпрян", у них просто-напросто "вкрали" футболіста. У відповідь представники "Шахтаря" наводять свої аргументи: 5 мільйонів доларів - достатня сума для того, щоб контракт Кравченка із дніпропетровським клубом міг вважатися розірваним, а претензії "Дніпра" не обґрунтованими.
Конфлікт буде розглянутий на засіданні бюро Професійної футбольної ліги 15 січня. Зокрема, Стеценко вже подав у цю організацію необхідні документи для розгляду. Якщо компромісного рішення не вдасться знайти, до справи повинна підключитися Федерація футболу.
Відзначимо, що за неофіційною інформацією Кравченко ще до цього скандалу перебував у натягнутих відносинах з керівництвом клубу. Тому його подальше перебування в Дніпропетровську виглядає малоймовірним. Крім того, за свідченнями уболівальників "Дніпра", вони не проти виходу Кравченка, тому що він відрізнявся норовливим характером і негативно впливав на атмосферу в дніпропетровському колективі.
5 мільйонів для внутрішнього українського трансферного ринку - величезна компенсація. Мабуть, ніхто б не платив таких грошей за Кравченка, що поки є лише кандидатом у національну збірну, якби у Вищій лізі не діяв ліміт на легіонерів. Штучне обмеження за національною ознакою має як позитивні моменти - молодим українцям стало легше потрапити в основу своїх команд, так і негативні - ціни на вітчизняних виконавців необґрунтовано зросли в декілька разів.
Олесь Христюк
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас