У США збудують електростанцію, яка працюватиме на смітті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США збудують електростанцію, яка працюватиме на смітті

Енергетика
162
Американська компанія Ze-gen, що володіє технологією одержання електроенергії з міських сміттєвих відходів, одержала близько $2,5 млн. для фінансування будівництва промислового генерувального підприємства, повідомляє компанія.
Інвестором став венчурний фонд Pinnacle Ventures, що погодився забезпечити боргове фінансування будівництва комерційної електростанції. Отримана на підприємстві електроенергія буде продаватися споживачам. Будівництво комерційної електростанції, за словами компанії, повинне початися наприкінці 2008 року.
Наприкінці минулого року Ze-gen запустила дослідну установку, що діє в Нью-Бедфорді, штат Массачусетс. Тверді органічні і неорганічні відходи піддаються газифікації, у результаті чого утвориться так званий "сингаз" - суміш монооксиду вуглецю, діоксиду вуглецю і водню - який використовується як паливо для генератора.
Технологія Ze-gen дозволяє вирішувати проблему утилізації сміття, що стає дуже серйозною для великих міст. Крім того, утилізація відходів дозволяє одержувати чималу кількість енергії.
За даними компанії, тільки в США не використовується прихований потенціал в 50 Гвт енергії, тому що потоки міських відходів, які можна застосовувати для генерування електроенергії, просто вивантажуються на смітниках.
"Компанія Ze-gen пропонує те, що ми шукаємо для наших інвестицій: інноваційна технологія в поєднанні з переконливою бізнес-моделлю і відмінним потенціалом для зростання," - сказав представник Pinnacle Ventures, коментуючи рішення компанії інвестувати в будівництво електростанції. Включаючи боргове фінансування в розмірі $2,5 млн., Ze-gen на даний момент залучила близько $8 млн. для реалізації своїх проектів.
Ze-gen далеко не єдина компанія, що розглядає відходи як джерело одержання енергії. На початку 2008 року компанія EnerTech Environmental залучила $42 млн. для будівництва підприємства, на якому каналізаційні і промислові стоки будуть перероблятися у тверде паливо. Потім це паливо можна спалити в печах для одержання енергії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас