Балога застерігає Кабмін від можливої інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога застерігає Кабмін від можливої інфляції

Казна та Політика
212
Глава Секретаріату Президента Віктор Балога застерігає Кабінет Міністрів від можливої інфляції, що може виникнути в результаті виплат громадянам компенсацій знецінених вкладів в Ощадбанку СРСР.
По це сказано в повідомленні прес-служби Президента, текст якого мають Українські Новини.
"Не варто вже сьогодні чіпляти портрети міністрів на дошку пошани й ставити трибуни для звітів про перемогу. У першу чергу варто зробити так, щоб вкинуті у оборот мільярди гривень не викликали інфляційний сплеск, а заліки про комунальні борги не обвалили й без того проблемне ЖКГ", - сказав він.
Балога попередив уряд про те, що модель виплати компенсацій не повинна привести до негативного тиску на економіку.
"Віддати людям хоча б частину того, що їм заборгувала держава, потрібно неодмінно, але тільки методом, що не суперечить законам ринкової економіки", - зазначив чиновник.
Як повідомляло агентство, перший заступник голови Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак вважає нереальною прогнозовану Кабінетом Міністрів інфляцію 9,6% в 2008 році у разі виділення 20 млрд. гривень із бюджету компенсацій вкладникам, що втратили свої заощадження в Ощадбанку СРСР.
Президент Віктор Ющенко наполягає на виплаті компенсації знецінених вкладів у рамках першого траншу бюджетних коштів у розмірі 198,2 млн. доларів США протягом 2-3 місяців.
У п'ятницю Державний Ощадний банк почав виплачувати компенсації за знецінених вкладів.
Раніше Кабмін заявив про намір в 2008 році виділити 20 млрд. гривень на компенсацію вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас