Секретні зв'язки українських політиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретні зв'язки українських політиків

974
Народні депутати ведуть подвійне життя - б'ються на людях, хоча часто дружать у реальному житті. Адже вони - одна каста, поза якою важко знайти собі гідних товаришів, - стверджує український щотижневий журнал Кореспондент.
Теплі міжпартійні відносини народних обранців зазвичай не афішуються. Більше того, на людях - під час телепередач, у газетних публікаціях - політики-друзі огульно ганьблять один одного, і з першою нагодою обіцяють розібратися з незаконно нажитими капіталами своїх "опонентів".
"Демонстрація ненависті - офіційний захід, що депутати влаштовують для виборців", - коментує суперечливу поведінку парламентаріїв їхній колишній колега Дмитро Видрін. При цьому він уточнює, що нині всі політичні клани злилися в один, "поріднившись династичними шлюбами, спільним бізнесом і "багатим" минулим".
У повсякденному житті представників діаметрально протилежних політичних сил об'єднує спільний стиль життя. Як правило, виїзні засідання Парламентського клубу, створеного спеціально для організації дозвілля нардепів, проходять у приватних спортклубах, мисливських господарствах або елітних ресторанах. Там розпещені народні обранці ласують вишуканими делікатесами і проводять тест-драйви останніх марок авто. "Депутати так далеко пішли від народу, що спілкуватися вони можуть тільки між собою", - іронічно зауважує Видрін.
Від свого електорату різні за ідеологією політичні лідери рухаються зазвичай в одному напрямку - убік елітного столичного передмістя Конча-Заспа. Там на відстані лише декількох кілометрів один від одного живуть головна бютівка Юлія Тимошенко, регіонал Едуард Прутник і "любий друг" Президента, нашоукраїнець Олександр Третьяков. Завидним сусідом уже обзавівся і Яценюк. Прямо навпроти його особняка в селі Нові Петрівці обжився Віктор Янукович.
Крім регіонів компактного перебування, політиків об'єднують діти, які ходять у ті самі елітні школи і запросто спілкуються один з одним.
Як правило, мимовільні свідки позапарламентської дружби - охоронці, різні менеджери ресторанів та інші - про подібні прояви близькості не говорять. Адже вміння тримати язика за зубами - головна умова їхньої роботи.
Народні обранці і самі досягли успіхів у справі засекречування своїх зв'язків. З метою конспірації вони зустрічаються в заміських будинках, а у випадку спільного відпочинку бронюють номери на підставних осіб. Ця звичка в українських парламентаріїв, за словами робітниці однієї зі столичних турфірм, що має справу з вищою політкастою, яка побажала залишитися анонімом, з'явилася після того, як у пресі спливла інформація про нібито спільний відпочинок Тимошенко і регіонала Нестора Шуфрича в Єгипті.
Однак, права рука нинішнього прем'єра, бютівець Микола Томенко, не соромиться ходити на матчі баскетбольного клубу Київ у компанії із Сергієм Льовочкіним, екс-керівником апарата глави Кабміну часів Януковича. Третім з ними з'являється власник цього клубу Дмитро Фірташ, хазяїн газового монополіста RosUkrEnergo, людина-подразник для партбосса Томенко - Юлії Тимошенко.
Зв'язки народних обранців найчастіше парадоксальні і заплутані, однак, можна стверджувати, що толерантні відносини з опонентами в українській політиці вважаються ознакою гарного тону.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас