"УкрГаз-Енерго" попереджає про ризик зриву транзитних зобов’язань України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" попереджає про ризик зриву транзитних зобов’язань України

Енергетика
185
ЗАТ "УкрГаз-Енерго" заявляє, що Національна комісія регулювання електроенергетики безпідставно обмежила щорічний обсяг постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 мільярда кубометрів газу. Про це говориться в повідомленні прес-служби компанії.
"УкрГаз-Енерго" заявляє, що відповідно до чинного зовнішньоекономічного контракту обсяг імпорту газу "УкрГаз-Енерго" в 2008 році складе 55 мільярдів кубічних метрів.
"Крім того, наприкінці 2007 року, тобто до прийняття даної постанови НКРЕ, "УкрГаз-Енерго" уклало договори на постачання природного газу з більш, ніж 200-ма вітчизняними споживачами на період до 2012 року і буде вживати всіх заходів для їхнього неухильного виконання", - сказано в повідомленні.
"УкрГаз-Енерго" також заявляють, що постанова прийнята з порушеннями регламенту НРКЕ і стандарту надання адміністративних послуг.
У компанії стверджують, що представник "УкрГаз-Енерго" на засідання комісії не запрошувався, а про розгляд питання про обмеження обсягу ліцензії компанії навіть не повідомили.
В "УкрГаз-Енерго" заявляють, посилаючись на офіційний сайт НКРЕ, що перше засідання комісії повинне було відбутися 10 січня о 10 годині.
"Разом з тим, постанова НКРЕ N3 прийнята 8 січня 2008 року. Таким чином, дану постанову глава НКРЕ Кальченко видав, порушуючи основоположні принципи роботи комісії - прозорості і відкритості", - стверджують в "УкрГаз-Енерго".
"УкрГаз-Енерго" заявляє, що "необґрунтовані дії НКРЕ можуть привести до невиконання балансу надходження і розподілу природного газу по Україні на 2008 рік і порушення транзитних зобов'язань України".
"УкрГаз-Енерго" запевняє, що буде боротися за справедливість і, незважаючи на те, що постанова НКРЕ не може мати зворотної дії, вона буде оскаржена у встановленому законодавством порядку. "Всі договірні зобов'язання щодо постачання газу споживачам компанія буде виконувати", - заявляють у компанії.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас