На ринку нафти формується обвал цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку нафти формується обвал цін

Енергетика
335
Ціна на нафту попрямувала до низу перед початком регулярних торгів на NYMEX 10 січня.
Заяви Центробанків і нові факти уповільнення економічного росту в усьому світі вказують на можливе різке зниження вартості “чорного золота” найближчим часом.
Ще в ранковому прогнозі ми припустили, що дорога для різкого зниження ціни на нафту майже повністю розчищена. У спекулянтів майже не залишилося сил і стимулу для чергового ривка до заповітної позначки в $100, не говорячи вже про те, щоб закріпитися вище неї. Чергові заяви центральних банків Єврозони та Англії про те, що економічне зростання уповільнюється також не сприяють розігріву ринку. Тому перед початком регулярної сесії на NYMEX спостерігається досить різке охолодження.
Холодним душем для ринку нафти також пролунали слова нового президента Організації країн експортерів нафти Шакіб Хеліль, слова якого передало алжирське агентство APS news.
Зокрема, він підкреслив, що ОПЕК уважно відслідковує ситуацію з можливою рецесією в США, що може виникнути в результаті найжорстокішої іпотечної кризи. "Ми уважно стежимо за еволюцією цієї кризи, що може, якщо він дійде до крайньої межі, негативно вплинути на економіки Європи і всього світу, ставши причиною спаду світової економіки", заявив він. - Спад у світовій економіці призведе до падіння попиту на нафту, що позначиться на рівні її вартості ".
Станом на 17:00, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в лютому коштував $93.96, що на $1,71 нижче ціни закриття напередодні. Барель марки Brent коштував $93,30, що на $1,07 нижче ціни закриття. При цьому курс євро до долара майже не міняється, перебуваючи на рівні $1,4678 за євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас