НКРЕ пояснює обмеження обсягів постачання газу "УкрГаз-Енерго" рішенням суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ пояснює обмеження обсягів постачання газу "УкрГаз-Енерго" рішенням суду

Енергетика
145
Національна комісія регулювання електроенергетики пояснює, що ухвалила рішення щодо поновленні обмеження обсягів постачання природного газу для спільного підприємства "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м на рік на основі рішення Вищого Господарського суду. Про це повідомив журналістам голова НКРЕ Валерій Кальченко.
Він нагадав, що на початку 2006 року комісія видала ліцензію "УкрГаз-Енерго" на постачання 5,04 млрд. куб. м. газу на рік.
Після цього компанія звернулася в Господарський суд Києва, що анулював пункт №2 постанови НКРЕ, якою визначалися обсяги постачання. У свою чергу, НКРЕ оскаржило рішення в Апеляційному суді, але суд залишив у силі рішення Госпсуду.
Після цього комісія скасувала обмеження для "УкрГаз-Енерго", але звернулася у Вищий Господарський суд, що скасував всі рішення суду нижчих інстанцій.
Незважаючи на це НКРЕ не відновлювало обмеження обсягів постачання газу "УкрГаз-Енерго" дотепер.
"Після рішення Вищого Господарського суду - усе повернулося на круги своя, тому для ухвалення рішення НКРЕ не потрібно було проводити відкритих слухань", - сказав Кальченко.
Він також додав, що відповідно до законодавства споріднені компанії не можуть займати більше 35% ринку газу України.
НКРЕ відновила обмеження обсягів постачання газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м/рік.
Закрите акціонерне товариство "УкрГаз-Енерго" є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів. Компанія була створена в лютому "Нафтогазом України" і компанією "РосУкрЕнерго" зі статутним фондом 5 млн. гривень і із часткою внеску учасників по 50%.
У березні 2006 року НКРЕ видала "УкрГаз-Енерго" ліцензію на постачання газу за нерегульованим тарифом терміном на 5 років. Ліцензія була видана на постачання 5,04 млрд. куб. м газу на рік.
У серпні 2006 року комісія скасувала обмеження обсягів постачання газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м на рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас