Українська карамель завдає шкоди Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська карамель завдає шкоди Білорусії

Казна та Політика
188
Міністерство закордонних справ Білорусії пропонує ввести антидемпінгові мита на карамельну продукцію з України за результатами проведеного антидемпінгового розслідування.
"На підставі результатів розслідування МЗС Білорусії представило в уряд висновок про результати розслідування із пропозицією про введення терміном на 3 роки антидемпінгового мита в розмірі 11,76% від митної вартості відносно карамелі, що не містить какао, і 23,9% від митної вартості відносно карамелі, що містить какао", - говориться в офіційному повідомленні МЗС.
МЗС установив, що поставки української карамелі за демпінговими цінами завдають шкоди білоруським виробникам аналогічної продукції. У період розслідування (з 2003 по 2005 рік) при зниженні споживання карамелі на 8% обсяг виробництва білоруської карамелі знизився на 32%, обсяг реалізації - на 26%.
Частка білоруської карамелі в обсязі споживання цієї продукції в Білорусії знизилася на 17 процентних пунктів - до 65%, при одночасному збільшенні обсягів імпорту карамелі з України в три рази і збільшенні її частки в обсязі споживання з 8% до 23%.
В 2005 році, у порівнянні з 2003 роком, завантаження виробничих потужностей з виробництва карамелі в Білорусії знизилися на 29%, товарні запаси цієї продукції збільшилися на 48%. Крім того, чисельність персоналу, зайнятого у виробництві і реалізації карамелі, зменшилася на 22%, обсяг інвестицій у галузь скоротився на 12%.
У МЗС Білорусії вважають, що причиною цього є демпінговий імпорт карамелі. "У період розслідування відбувалося витіснення білоруських виробників карамелі з ринку Білорусії українськими виробниками даного товару. У період розслідування українська карамель була значно дешевшою від білоруської: карамель без какао - на 7-20%, з вмістом какао - на 34-35%", - констатували в МЗС.
Розслідування для застосування антидемпінгових заходів відносно імпорту в Білорусію карамельної продукції з України було розпочато 28 грудня 2006 року за заявою концерну Білдержхарчпром. МЗС Білорусії завершило розслідування 27 грудня 2007 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас