Тимошенко обіцяє гроші. І боротьбу з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко обіцяє гроші. І боротьбу з інфляцією

Казна та Політика
251
Уряд має намір підкріпити виплату компенсацій за знецінені заощадження Ощадбанку СРСР комплексом антиінфляційних заходів. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні в інтерв'ю, яке транслювали українські телеканали.
"Наше завдання - організувати виплати так, щоб не спровокувати прискорення інфляції, щоб гроші, які повертаються людям, не знецінилися вже по дорозі в магазин. Відповідальна влада виплату компенсацій повинна підкріпити комплексом антиінфляційних заходів", - сказала Тимошенко.
Саме тому, пояснила прем'єр-міністр, уряд запропонує вкладникам додатково до тисячі гривень живими грішми можливість використати залишок внесків на погашення заборгованості і поточну оплату житлово-комунальних послуг, на розрахунки за навчання дітей і придбання товарів тривалого споживання: телевізорів, холодильників, іншої побутової техніки. За її словами, уряд через місяць розробить відповідний механізм, за допомогою якого це можна буде зробити.
Тимошенко повідомила, що вкладникам для реєстрації необхідно пред'явити в "Ощадбанк" ощадкнижку, паспорт із ксерокопією та ідентифікаційний номер. "У відділенні банку вас зустріне адміністратор, що допоможе оформити всі необхідні документи. Уже через три дні після реєстрації гроші будуть зараховані на ваш рахунок", - відзначила прем'єр.
За її словами, якщо внесок не перевищує однієї тисячі гривень, то буде нарахована повністю вся сума. "Якщо ж внесок більше тисячі гривень, ви одержите першу виплату в розмірі однієї тисячі гривень. Справа вашого вибору, як краще розпорядитися цими грішми - або забрати їх готівкою, або зберігати на рахунку в Ощадбанку під 13,5 відсотків річних", - підкреслив глава уряду.
Вона також закликала всіх громадян, особливо людей похилого віку, не хвилюватися і не стояти в великих чергах. "Перереєстрація внесків і видача заощаджень не обмежені в часі. Дай боже вам здоров'я, і кожен гарантовано одержить те, що передбачено бюджетом", - додала Тимошенко.
Тимошенко не має наміру вступати в полеміку з опонентами щодо виплати громадянам компенсацій за знецінені заощадження в Ощадбанку СРСР.
"Наша робота з повернення знецінених заощаджень викликає критичну, а часом й істеричну реакцію з боку наших політичних опонентів. Я не хотіла б витрачати час на полеміку. Ми повертаємо вам ваші гроші. І крапка", - сказала Тимошенко.
У той же час глава уряду відзначила, що опоненти помилялися, коли вважали заяви БЮТ про намір повернути знецінені заощадження "порожніми передвиборними обіцянками".
"Наша команда слів на вітер не кидає. Цього року буде виплачено в 30 разів більше, ніж наші попередники виплатили в 2007 році, і в п'ять разів більше, ніж було повернуто вкладникам за 17 попереднього років нашої незалежності. І це тільки початок", - заявила прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас