Як купити авто без кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як купити авто без кредиту

Нерухомість
2406
Для порівняння: в 2006 році цей показник становив близько 40%. Усе більше українців використають чужі гроші для покупки автомобіля.
Але банківський кредит є cуто фінансовою послугою й не містить у собі інші витрати, пов'язані з утримуванням автомобіля. Альтернативою кредиту може служити лізинг. На перший погляд лізинг обходиться дорожче кредиту. Але в ряді випадків у лізингу є свої переваги.
Відносини зі страховою компанією
Страховкою займається лізингова компанія. Також лизингодатель стежить за своєчасною оплатою страхових випадків і якістю ремонту. Хто зіштовхувався з роботою більшості українських страхових компаній, зрозуміє, про що мова йде. Адже продати страховку завжди раді, а відшкодовувати заподіяний збиток страховики не поспішають. Лізингові компанії, як правило, є великими клієнтами й, природно, мають свої важелі впливу на страховиків.
Підмінний автомобіль
Багато лізингових компаній надають підмінні автомобілі. Така послуга зручна, коли автомобіль є робочим інструментом і день без машини може принести величезний збиток бізнесу. Втім, і для рядового користувача, що живе за містом, воно теж не буде зайвою.
Планове технічне обслуговування
Лізингові компанії можуть включити у вартість щомісячного платежу витрати на обслуговування автомобіля. Клієнтові не прийдеться стояти в черзі на сервіс. Особливо актуальної стає така послуга в міжсезоння, коли випадає перший сніг і на шиномонтажах вибудовуються багатогодинні черги. Для оригінальних сервісних центрів лізингові компанії теж є великими клієнтами, тому мають привілею у вигляді позачергового обслуговування, зберігання літньої гуми та знижок на роботи і запчастини.
Проходження техоглядів і страхування
Банки можуть включити у вартість кредиту тільки перший рік страховки. Надалі продовжувати страховий договір і, відповідно, платити за нього автолюбитель зобов'язаний самостійно. Лізингові компанії прораховують вартість страховки на весь період користування автомобілем і включають його у вартість щомісячних платежів. Те ж саме стосується проходження техоглядів у ДАІ.
Продаж автомобіля на вторинному ринку
Більшість автолюбителів і організацій здобувають автомобілі не на все життя, що залишилося, а на певний період. Після закінчення планованого терміну експлуатації лізингова компанія сама піклується про продаж автомобіля, а отримані кошти можуть служити платежем за новий автомобіль.
Послуга "усе включено"
При користуванні такою послугою клієнт страхує себе від непередбачених витрат, які не відшкодовуються страховою компанією й не є гарантійним випадком. Наприклад, ДТП у нетверезому вишляді або в регіоні, на який страховка не поширюється. Але, за словами Антона Дядюри, регіонального директора ЗАТ "Єврофінанс", така послуга затребувана вкрай рідко.
Практично всі перераховані вище переваги доступні користувачеві і при звичайному банківському кредиті, але окремо.
Більшість приватних осіб, природно, воліють платити окремо. Але підприємства, особливо західні, добре вміють поважати гроші і активно користуються лізингом як у себе на батьківщині, так і в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас