Семенюк задешево здала столичного зв'язківця американцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк задешево здала столичного зв'язківця американцям

Фондовий ринок
403
Про це вчора повідомило саме відомство.
Сума угоди, що відбулася наприкінці грудня, досягла 8,414 млн. грн.
В "Канкомі" не змогли прокоментувати зміну власника, пославшись на відсутність генерального директора компанії Валентини Чайковської, що перебуває у відрядженні. Прес-секретар ФДМ Ніна Яворська повідомила, що фонд продав свою частку співзасновнику "Канкома".
Однак, за даними сайту самої компанії, її співзасновником є американська корпорація Andrew, а не Atel Ukraine Inc. У ФДМ не змогли пояснити різницю в інформації. "Продали - і слава Богу!" - сказала Яворська.
Менеджер з маркетингових комунікацій корпорації Andrew Барбара Гінь сказала, що корпорація продала свою частку в українському проекті ще в липні 2006 р. Кому Andrew продала свою частку в "Канкомі" і за скільки, Гінь уточнити не змогла.
ФДМ, можна сказати, просто позбувся від "Канкома", продавши компанію з розвитою оптоволоконною мережею фактично за безцінь. В 2006 р. дохід "Канкома", за даними учасників ринку, склав трохи більше 16 млн. грн., чистий прибуток - 1,332 млн. грн. Раніше було оголошено, що Фонд держмайна найняв компанію "Консалтинг-центр" оцінити ринкову вартість "Канкома".
Виходячи з того, що частка ФДМ продана за 8,414 млн. грн., ринкова вартість 100% акцій компанії повинна становити 15,3 млн. грн. Відзначимо, це менше річного обороту "Канкома".
Можливо, фонд намагався під кінець року хоч якось компенсувати провал приватизаційної програми. В 2007 р. Фонд держмайна виконав річний план з приватизації на 23%, переказавши в держбюджет 2 434,684 млн. грн. при запланованих не меншк 10 587,7 млн. грн. Нагадаємо, відомство не змогло продати ні частку у ВАТ "Укртелеком", ні "Одеський припортовий завод", на які глава ФДМ Валентина Семенюк робила основну ставку.
ТОВ "Канком" - спільне підприємство, створене Фондом держмайна в інтересах Київського метрополітену та корпорацією Andrew (США) в 1993 р. Їм належало тоді 55% і 45% акцій відповідно. "Канком" надає в Києві послуги фіксованого зв'язку.
В 1995 р. "Канком" першим серед операторів зв'язку запустив першу оптоволоконную мережу в тунелях і спорудженнях метрополітену. В 2002 р. компанія створила першу в Україні мультисервісну оптоволоконную мережу зв'язку, засновану на технології SDH. "Канком" займається експлуатацією монетних таксофонів і банкоматів, установлених у київському метрополітені.
В 2005 р. "Канком" одержав дозвіл від Національної комісії з питань зв'язку (НКПЗ) на використання 11 тис. абонентських номерів у Києві. У числі клієнтів "Канкома" - Київська міськадміністрація, Верховна Рада, управління держказначейства в Київській області, інші держустанови, низка банків, інтернет-провайдерів і телекомунікаційних компаній.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас