АППБ "Аваль" упровадив нову послугу — "Система централізованого контролю виконання платежів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АППБ "Аваль" упровадив нову послугу — "Система централізованого контролю виконання платежів"

Фондовий ринок
131
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» упровадив нову ексклюзивну послугу — «Система централізованого контролю виконання платежів», розраховану на підприємства з одним і більш структурних підрозділів (як філій, так і самостійних юридичних осіб). Про це повідомила начальник відділу супроводу електронного бізнесу Олена Сковпень.
За її словами, нова послуга передбачає передачу банком у головну контору підприємства-клієнта всіх платіжних доручень структурних підрозділів останнього з метою контролю над платежами (правильності, доцільності, своєчасності і т.п.), автоматизовану процедуру затвердження (незатвердження) платежів і власне здійснення платежів банком. Разом з тим, завдяки мережі відділень банку «Аваль», представленої на сьогодні у всіх містах України обласного і районного підпорядкування, час проходження платежів збільшується не більше чим на 60 хв.
При цьому, як повідомила Е. Сковпень, за бажанням клієнта банк може передавати в головну контору не всі платіжні доручення його структурних підрозділів, а їхню вибірку, наприклад, по різних рахунках (рахунках різних підрозділів) чи по призначенню платежу, а також виключати із системи централізованого контролю визначені рахунки чи платежі (зокрема, платежі в бюджет, видача наявних з каси банку з рахунків підрозділів клієнта і т.п.), які в цьому випадку будуть здійснюватися автоматично без затвердження головною конторою підприємства.
Як заявила Е. Сковпень, система централізованого контролю виконання платежів дозволяє підприємствам з розгалуженою мережею регіональних підрозділів чи представництв максимально оптимізувати свої фінансові потоки для більш ефективного їхнього використання, централізувати облік і контроль над витратами всіх підрозділів, а також домогтися значної економії матеріальних ресурсів.
За її словами, система централізованого контролю виконання платежів надається по каналу системи «Клієнт-банк», програмне забезпечення для підключення якої банк установлює безкоштовно.
Е. Сковпень також повідомила, що найбільш ефективна система централізованого контролю виконання платежів стає при рівнобіжному використанні з іншою унікальною послугою банку «Аваль» — «Консолідована виписка», також призначеною для підприємств, що мають мережу структурних підрозділів. За її словами, ця послуга передбачає передачу консолідованої виписки і залишків по рахунках підрозділів у центральний офіс підприємства, а також перерахування в автоматичному режимі коштів з рахунків підрозділів на рахунок центрального офісу, що забезпечує аналіз платежів і грошових надходжень по всіх структурних підрозділах підприємства.
Крім того, банк «Аваль» пропонує клієнтам додаткову послугу — «Структуроване призначення платежу», що дозволяє на основі консолідованих виписок аналізувати обсяги по різних статтях витрат по всіх структурних підрозділах.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас