"Регіонали" вимагають легалізації доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонали" вимагають легалізації доходів

Казна та Політика
289
Народний депутат від Партії регіонів Григорій Смітюх вніс у Раду законопроект, у якому пропонується на законодавчому рівні затвердити процедуру легалізації доходів юридичних і фізичних осіб.
Законопроектом визначаються суб'єкти легалізації - юридичні особи, створені громадянами України, а також фізичні особи - громадяни України.
Об'єктами легалізації відповідно до цього законопроекту є доходи (гроші в національній та іноземній валюті в готівковій і безготівковій формі, цінні папери, частки (паї) у майні юридичних осіб, земельні ділянки та інші природні ресурси, об'єкти інтелектуальної власності, інше рухоме і нерухоме майно, майнові права), отримані суб'єктом їх легалізації в будь-який час до подання декларації про легалізацію доходів.
У цей перелік також входять об'єкти, які перебувають за межами митного кордону України, з яких не були сплачені встановлені законодавством України податки, збори в бюджети і державні цільові фонди або якщо для придбання таких доходів іншим способом порушене законодавство.
Суб'єктам легалізації законопроектом передбачається надати відповідні гарантії. Зокрема - звільнити від обов'язку надавати інформацію про джерела надходження легалізованих доходів, звільнити легалізовані доходи від оподатковування, забезпечити конфіденційність інформації, отриманої відповідними державними органами і їхніми посадовими особами, під час легалізації та інші гарантії.
Установлюється процедура легалізації, що повинна бути проведена Міністерством юстиції України протягом одного року.
Крім того, законопроект передбачає, що навмисне ухилення службових осіб підприємств, установ та організацій від повернення в Україну виторгу в іноземній валюті від реалізації на експорт товарів карається штрафом від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт до двох років, або обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років. Ті ж дії, здійснені повторно, караються обмеженням волі на термін від п'яти до семи років або позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років.
Пропонується також установити, що розголошення посадовими і службовими особами органів державної влади інформації щодо осіб, які легалізували доходи, карається обмеженням волі терміном до п'яти років або позбавленням волі на той же термін, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас