"Газпром" хоче отримати 10% ринку газу Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" хоче отримати 10% ринку газу Франції

Енергетика
89
Російський газовий монополіст "Газпром" хоче одержати 10 відсотків французького ринку газу в найближчі чотири або п'ять років, і в цей час не планує ніяких придбань у Європі, повідомив в інтерв'ю газеті La Tribune, заступник голови правління компанії Олександр Медведєв.
"У цьому (2007) року ми поставили близько 500 мільйонів кубометрів газу безпосередньо французьким споживачам. Цей обсяг буде рости. Ми сподіваємося збільшити частку на ринку до 10 відсотків у найближчі чотири-п'ять років", - сказав він в інтерв'ю виданню.
"Французький ринок входить у п'ятірку найважливіших для "Газпрому"", - додав він.
Відповідаючи на запитання, чи планує компанія які-небудь придбання в Європі, Медведєв сказав: "На даний момент ніяких конкретних планів нема, але у випадку певних умов ми можемо розглядати таку можливість".
За його словами, вартість таких активів повинна бути "розумною", сама покупка "стратегічною" і "відповідною вимозі регулювальних органів".
Медведєв також додав, що на цьому етапі Газпром не планує обмін активами із французьким Gaz de France.
"Ми намагаємося зрозуміти, як нам більш ефективно співробітничати, тим більше, що під час злиття, що триває між Gaz de France і Suez, з'явиться лідер у постачанні зрідженого природного газу", - сказав він.
Крім того, він сказав, що ще рано обговорювати деталі майбутнього співробітництва "Газпрому" і французької нафтової компанії Total з розробки Астраханського газового родовища.
Ми усе ще ведемо попередні переговори. Астраханське родовище має певні технічні труднощі… і ми чекає технологічних деталей цього співробітництва. Ще занадто рано говорити про те, у якій формі це співробітництво буде здійснюватися", - сказав Медведєв.
У листопаді "Газпром" повідомив про те, що розглядає можливість спільної з Total розробки Астраханського родовища, що входить у десятку найбільших газових родовищ .
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас