Польща зберегла плату за візи для українців у розмірі 35 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща зберегла плату за візи для українців у розмірі 35 євро

Казна та Політика
143
Польща зберегла на 2008 рік плату розміром 35 євро за шенгенські візи для громадян України, незважаючи на те, що Верховна Рада ще не ратифікувала угоду про спрощення візового режиму з Європейським Союзом.
Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Польщі.
Представник відзначив, що Євросоюз вирішив визнати, що вступила в силу угода про спрощення візового режиму з Україною, незважаючи на те, що Верховна Рада поки не ратифікувала цей документ.
"Відповідно до інформації, що ми одержали від Європейської комісії, угода з Україною набула чинності з 1 січня 2008 року", - сказав співрозмовник агентства.
Він відзначив, що, таким чином, всі візи будуть видаватися за "пільговою" ціною і багато українців зможуть скористатися спрощеннями, передбаченими цією угодою при одержанні віз.
У Міністерстві додали, що ЄС, визнавши дану угоду, що вступила в чинність без ратифікації українським парламентом, продемонстрував свою добру волю для розвитку добросусідських відносин з Україною.
Як повідомлялося, 18 грудня український МЗС заявив про вступ в дію договору про спрощення візового режиму з Євросоюзом з 2008 року.
Раніше Польща заявляла про подорожчання шенгенських віз для громадян України до 60 євро з 2008 року у випадку нератифікації угоди про спрощення візового режиму з Євросоюзом, підписаної в червні 2007 року.
29 листопада Рада міністрів Європейського Союзу ратифікував угоду про спрощення візового режиму між Україною і ЄС
Польща, що приєдналася до шенгенської зони 21 грудня 2007, видає візи громадянам України за новими правилами із грудня минулого року та встановила плату за них 35 євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас